Haberler

Milli İttifak Aydın'da Adaylarını Tanıttı

7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için ‘Milli İttifak’ sloganıyla bir çatı altında buluşan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi cephesi Aydın milletvekili adaylarını tanıttı.

7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için 'Milli İttifak' sloganıyla bir çatı altında buluşan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi cephesi Aydın milletvekili adaylarını tanıttı.

Milli İttifak Aydın'da adaylarını tanıtarak 7 Haziran milletvekili seçimleri için sahaya indi. Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) ile bir araya gelerek ortak bir liste çıkaran Milli İttifak Aydın'dan aday gösterdiği isimleri tanıttı. BBP Aydın İl Başkanı Ertan Gökçe ve SP Aydın İl Başkanı Ali Söğüt'ün katıldığı aday tanıtım toplantısında adaylar el ele tutuşarak birlik görüntüsü oluşturdu. Tek tek tanıtılan Milli İttifak'ın aday sıralamasında sırayla BBP'den Mehmet Yeter, SP'den Şerafettin Akyüz, BBP'den Ali İhsan Yılmaz, SP'den Mustafa Güğüm, BBP'den Akman Güler, SP'den Süleyman Ateş ve BBP'den Rıza Ateş yer aldı. Aday tanıtım toplantısından sonra sokağa inerek saha çalışmalarına başlayan Milli İttifak'ın adayları esnaf ziyareti gerçekleştirerek vatandaşın elini sıktı.

Aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Ali Söğüt halk tarafından büyük umutlarla getirilen AK parti'nin son demlerini yaşadığını ifade etti. 13 yıllık AK Parti iktidarlığı süresinde ülkenin kötü bir hale büründüğünü işaret eden Söğüt, "Bugün yapılan araştırmalarda açlık sınırı bin 302 TL iken maalesef iktidar askeri ücretliyi 950 TL'ye mahkum etmiştir. Ayrıca istikrar denilerek ülkede hem kamunun hem özel sektörün borçları alabildiğince artmaktadır. Lobiler bankalara mahkum edilmiştir. Küçük ve orta dereceli esnaf can çekişmektedir. Kredi borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımızın sayısı 3 milyona ulaşmıştır. Gıda fiyatları vatandaşın mutfağında yangına sebep olmuş vatandaşın en önemli gıda maddelerinden patates bile bugün lüks tüketim ürünü haline gelmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde bankalar vergi rekortmeni olmamıştır. Ülkede istikrar denilmesine rağmen vatandaşımızın borcu her geçen gün artmaktadır. Toplumumuzun büyük bir kesimi bankalara borçlanmış durumdadır.

"İTHALATA DAYALI BİR TARIM SEKTÖRÜ OLUŞTU"

Ülkede çiftçinin yüzünün gülmediğini savunan Söğüt, "Çiftçimizin sıkıntıları alabildiğince artmaktadır. Bugün bu ülke nohutu, mercimeği dışarıdan ithal eder hale gelmiştir. Maalesef ülkemiz üretmemektedir. İthalata dayalı bir tarım sektörü oluşmuştur. Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkeyken dışarıdan ürün alır hale gelmişizdir. Bugün çözüm denilerek çözülme tetiklenmektedir. Dış politika dışlanma politikasına dönüşmüştür. Bugün Libya'dan büyük elçimiz dahi sınır dışı edilmiştir. Komşu ülkelerin hemen hemen hepsiyle aramız açıktır. İleri demokrasi denilmiştir ama geri vitese takılarak yeni bir demokrasi oluşturulma çalışmalarına gidilmeye çalışılıyordur. Aynı şekilde hukuksuzluk ve anti demokratik uygulamalar alabildiğince artmıştır. Ekonomi de alabildiğince kötüye doğru gitmektedir. Doların yükselmesi Türkiye'nin dış borç stoğunu artırmaktadır. 13 yılın sonunda AK Parti'nin ülkeyi getirdiği tablo uçurumun uç noktasıdır. Bunun için bu seçimler çok önemlidir. Bu noktada BBP ile ittifak yaptık ve bu seçimde barajları aşarak bu hükümetin yapmış olduğu zulüm uygulamalarına dur diyeceğiz" diye konuştu.

"ALGILARIN DEĞİL HAKİKATLERİN KONUŞULDUĞU BİR TÜRKİYE OLACAK"

İktidara geldiklerinde birçok olumsuz durumu değiştireceklerini kaydeden Söğüt, "Biz iktidara geldiğimizde algıların değil hakikatlerin konuşulduğu bir Türkiye olacak. Askeri ücretinin alın terini aldığı bir Türkiye olacak. Çiftçinin ürettiği malın para ettiği bir Türkiye olacak. Geçmişte bunu yaptık ve 17 yıl önce pamuğa 1 dolar 5 sent vermiştik. Ama maalesef bugün Aydın'da pamuk ekilemez hale gelmiştir. Aydın pamuğu altın iken bugün beyaz paçavraya dönmüştür. Pamuk fiyatları yerde sürünmektedir. Köylülerimiz alabildiğince şehirlere göç ettirilerek boşaltılmaktadır. Biz başa geldiğimizde insanların doyduğu yerde değil doğduğu yerde istihdamı sağlayacağız. Aynı şekilde bugün geleceğimiz olan gençlerimiz işsizdir. İşsizlik oranı gençlerimiz arasında yüzde 25'e ulaşmıştır. Geleceğimiz olan gençlerimiz umutsuz bir durumda bırakılmıştır. İşçi kardeşlerimizin insanca yaşayabilmesi için bir ortam oluşturacağız. Sanayide çarklar durma noktasına gelmiş ve bu noktada sanayicimizin de yüzünü güldüreceğiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyük Birlik Partisi Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title