Haberler

Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı

Görüntü Dökümü: Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün açıklamaları, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e hediye verilmesi, "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor.

Görüntü Dökümü:

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün açıklamaları,

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e hediye verilmesi, "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" Toplantısı

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum"

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.

Ergün, Bürokrat Ankaralılar Derneğince (BADER) Altındağ Kabakçı Konağı'nda düzenlenen "Milli İrade ve Bürokrasi İlişkileri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki mevcut sistemin 12 Eylül darbesinin eseri olduğunu söyledi.

Türkiye'de sistem karmaşası yaşandığını belirten Ergün, "Sistem karmaşası üç şekilde ortadan kaldırılır, gerçek bir parlamenter sistemle, yarı başkanlık sistemiyle ya da başkanlık sistemiyle. Üçü de Türkiye olarak işimizi görür. Bütün sistemlerde de aynı zamanda siyasi istikrarı sağlamak mümkündür ama bütün sistemlerin özü merkezinde milli irade olmasıdır" diye konuştu.

Muhalefetin yaklaşımını değerlendiren Ergün, "Muhalefet sistemi tartışmıyor, kişileri tartışıyor. Bunu doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum" dedi.

Ergün, "Milli irade ve bürokrasi ilişkisinin halen olması gerektiği kadar güçlü olmadığını düşünüyorum. Bunu hep birlikte güçlendirmek için gayret edersek, bence devlet mekanizmamızı daha iyi işletiriz ve ülkemizi de daha demokratik bir ülke seviyesine yükseltebiliriz" ifadesini kullandı.

BADER Genel Başkanı İbrahim Taşkesti ise Ankaralı bürokratları bir araya getirmek ve kentin geleceği için yeni projeler ortaya koyma hedefiyle kurulan derneğin, dünya ve Türkiye gündemini yakından takip ederek, etkili isimleri eğitim ve bilgilendirme amaçlı üyeleriyle buluşturduğunu, etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

Konferansın ardından Taşkesti, Ergün'e kalem hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Ergün Altındağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title