Haberler

Milli İrade Meydanı'nda Nöbet Devam Ediyor

Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde de halk, demokrasi ve milli irade nöbetinin 9. Gününde de sokak ve meydanları doldurdu.

Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Kayseri'nin Yahyalı İlçesinde de halk, demokrasi ve milli irade nöbetinin 9. Gününde de sokak ve meydanları doldurdu.

Akşam saatlerinden itibaren ellerine Türk Bayrağını alan 7'den 70'e kadınlı erkekli yüzlerce insan tekbirler ve sloganlar eşliğinde nöbete devam etti.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu'nun da katıldığı Milli İrade ve Demokrasi nöbetinde halka seslenen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, darbe girişiminde şehit düşen güvenlik güçlerine ve sivillere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, ailelerine baş sağlığı diledi. 9. Gününde olmasına rağmen nöbeti bırakmayan Yahyalı halkıyla gurur duyduğunu dile getiren Başkan Öztürk, konuşmasında şunları söyledi. Başkan Öztürk; " Milli İradenin namusu Millet Meclisine bomba attılar. Sadece oraya değil, o bombayı 78 milyon Türk Milletine attılar. Ülkemizin 78 milyon kahramanı var, gazisi var. Şehitlerimizi bir kez daha Milli İrade Meydanında rahmetle yad ediyoruz. " dedi.

Her gün bal yiyenin bal usanacağını ama demokrasi uğruna, ülke uğruna, bayrak uğruna, millet uğruna nöbet beklemekten bıkmayacaklarını dile getiren Başkan Öztürk; " Cumhurbaşkanımız meydanlardan ne zaman çekileceksiniz derse, o zaman çekileceğiz. Biz Yahyalı'ya, İlçe Kaymakamımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına, İş adamlarımıza, esnafımıza, madencilerimize, hanım kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bize OHAL ilan edilince, AB' ye girmeme ile tehdit edenler, iki tane insanının ölümü ile kendisi OHAL ilan etti. Bizi kınayan insanlar, bizim AB diye bir derdimiz yok. Ama sizin bize çok ihtiyacınız olacak. Ey Avrupa, ey AB, ey dünya bizim Türkiye'den alacağınız, Müslümanlardan alacağınız çok ders var. " diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu' da konuşmasında halkın 9 günden beri destan yazdığını ifade ederek " Biz üç tane şeye inanıyoruz. Bir Cenab-ı Allah'a, iki Reisi Cumhurumuza, üç size yani milletimize inanıyoruz. Sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır. Sizler, gelecek nesillere tarih yazdınız. Torunlarınız diyecek ki "bizim dedelerimiz, atalarımız, düşmana karşı, onların tankları vardı, onların tüfekleri vardı ama benim insanımın imanı vardı" diyecekler. Sizlerin bu imanı sayesinde hiç kimse karşınızda duramadı. Bakın; 1960'larda Adnan Menderesi idam etti bu darbeciler. 1980' de ihtilal yaptılar. Biz sağdan, bir soldan dediler. O suçsuz günahsız insanları astılar. 1993' de Özal'ı zehirlediler. Şimdide Cumhurbaşkanımızı öldürmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama bir şeyi unuttular. Sizi unuttular. Bundan dolayı sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Buradan MHP'li, CHP'li, Saadet Partili ve Ak Partili kardeşlerime ayırt etmeden desteklediğiniz çok teşekkür ediyorum. Eskiden darbeciler darbe yaparken ezanlar susturulurdu ama şimdi ezanlar, salalar okunurken, darbeler susturuldu." diye konuştu.

Edilen hatim dualarıyla, okunan Kuran' larla ve atılan sloganlarla Yahyalı Halkı sabaha kadar Demokrasi nöbetine devam etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Kayseri Türkiye Yahyalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title