Haberler

Milli Halterci Yağcı, Avrupa'yı Pas Geçmeyecek

İBRAHİM YOZOĞLU - Kariyerinde 20'den fazla Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları ikinciliği gibi birçok başarıya imza atan milli halterci Semih Yağcı, yarın Gürcistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Halter Şampiyonası'na disiplinli çalıştığını belirterek, "Emeğimizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Ocak'tan beri Avrupa Halter Şampiyonası'na çok sıkı hazırlandıklarını söyledi.

Antalya'da 10-18 Mart'ta düzenlenen İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) 3. Halter Şampiyonası'nda erkekler 94 kiloda koparmada 150, silkmede 185, toplamda 335 kiloluk dereceleriyle 3 altın madalyaya ulaştığını belirten Yağcı, "ISSF 3. Halter Şampiyonası'nda zorlu rakiplerimiz yoktu, bizim için bu şampiyona gayet kolay ve iyi geçti. Antrenmanlardaki dereceleri burada da yaptık. 94 kiloyla birinci oldum. Çok verimli antrenman dönemi geçirdik ve bu sıradaki yarışmalarda iyi dereceler yaptık" diye konuştu.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yarın başlayacak Avrupa Halter Şampiyonası'na katılacağını anlatan Yağcı, 16 Nisan Perşembe günü yarışacağını dile getirdi.

Yağcı, "Avrupa Şampiyonası için iki aydır Antalya kamptayız. Antrenmanlarımıza askeri sistemle sıkı çalıştık. Günde yaklaşık 7 saat antrenman yaptık, çok da verimli geçti. Emeğimizin boşa gitmeyeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Artık 85 kiloda yarışacak

Avrupa Şampiyonası'nda ilk üçe girmeyi hedeflediğini kaydeden Yağcı, 2011'de 77 kiloda Büyükler Avrupa Şampiyonu olduğunu hatırlattı.

Sıklet değiştirdiğini, artık 85 kiloda yarışacağını anlatan Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sıklet değiştirince dereceler biraz daha yüksek oluyor. Bu nedenle Avrupa Şampiyonası, sıklet değiştirdiğim için zor geçebilir ama sonra gelecek dünya şampiyonasının ardından sonuçlar daha iyi olabilir. 85 kiloda derece alabilmem için biraz zaman gerekiyor. Kasımda Amerika'da Dünya Halter Şampiyonası var. Orada takım halinde ilk 15'e girip olimpiyatlar için kota alacağız. Bunun için önümüzdeki dünya şampiyonası, takımımız için çok önemli. Önümüzdeki dünya şampiyonasında iyi dereceler yapmak istiyorum. 2011 Büyükler Avrupa Şampiyonluğu, 2012 Büyükler Avrupa üçüncülüğü, 2013 Akdeniz Oyunları ikinciliği, 20'den fazla Türkiye Şampiyonluğu ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonlu gibi birçok başarı elde ettim.

Tek eksiğim olimpiyat şampiyonluğu kaldı, onu da başardım mı, tamamdır. Ay yıldızlı bayrağımızı orada da göndere çekmek istiyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Semih Yağcı Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title