Haberler

Milli Halterci Elvan, Avrupa'yı da Madalyasız Geçmek İstemiyor

İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) 3. Halter Şampiyonası'nda üç altın madalya kazanan milli halterci Resul Elvan, "Çalışmalarımızın şampiyonalarda olumlu sonuçlar vermesini görmek, bizi daha da şevklendiriyor.

İBRAHİM YOZOĞLU - İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) 3. Halter Şampiyonası'nda üç altın madalya kazanan milli halterci Resul Elvan, "Çalışmalarımızın şampiyonalarda olumlu sonuçlar vermesini görmek, bizi daha da şevklendiriyor. Aynı inançla Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi derecelerle ülkemizi temsil edeceğiz" dedi.

Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılımın az olduğunu ancak milli takım sporcularının Dünya Şampiyonası'na katılıyormuş gibi yarıştıklarını söyledi.

Şampiyonanın Avrupa kriterinde mücadeleye sahne olduğunu ifade eden Elvan, "Tüm milli takım arkadaşlarım derece alabilmek için yoğun mücadele etti. Bu turnuvayı Avrupa Şampiyonası için hazırlık gördük ve ciddi çalışma yaptık. Yarışmada herkes aut hakkını kullandı, herkes kendini burada deneme şansı buldu" diye konuştu.

Antalya'nın Kemer ilçesinde Avrupa Şampiyonası için düzenlenen milli takım kampında çalışmalarına devam ettiğini belirten Elvan, Ankara Eryaman'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) Projesi çerçevesinde hazırlıklara başladıklarını aktardı.

Elvan, "Orada iki ay yoğun çalışma yaptık, ISSF Halter Şampiyonası'na katıldık. Burada Avrupa Şampiyonası öncesi kendimizi denedik ve iyi sonuçlar aldık. Bu da bizim için moral oldu" ifadesini kullandı.

"Bu başarıyı şehitlerimize armağan ediyorum"

Günde çift antrenmanla 8 saat yoğun çalışma temposu içinde olduklarını anlatan Elvan, 26 Ocak'tan bu yana Avrupa Şampiyonası hazırlık kampında olduklarını hatırlattı.

Antalya'da 3 hafta kamp yaptıktan sonra 8 Nisan'da Avrupa Şampiyonası için Gürcistan'ın Tiflis kentine gidecekleri bilgisin veren Elvan, şunları kaydetti:

"Kamptaki yoğun çalışmalara devam edip hedeflediğim ağırlıkları kaldıracağım. İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonası'nda durumumuzun iyiye gittiğini gördük ve iyi dereceler yaptık. Ülkemizin bayrağını göndere çektirmek, bizi gururlandırıyor. Özellikle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü öncesi bayrağımızı göndere çektirdiğim için ayrı gurur yaşıyorum. Bu başarıyı şehitlerimize armağan ediyorum. Çalışmalarımızın şampiyonalarda olumlu sonuçlar vermesini görmek, bizi daha da şevklendiriyor. Aynı inançla Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi derecelerle ülkemizi temsil edip, ülkemize madalyalarla dönmek istiyoruz.

Avrupa Şampiyonası, olimpiyatta derece almak isteyen sporcuların kendilerini göstermesi açısından çekişmeli ve zorlu geçecek. Elimizden gelenin en iyisini yaparak oradan da altın madalyayla gelmeyi hedefliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

title