Haberler

Milli Görüş'ün Çınarları Anılarını Anlattı

İstanbul Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Aluç, 28 Şubat Davası’nda tahliye olan emekli Orgeneral Çevik Bir ve 4 kişinin tahliyesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aluç, "Biz, bize kötülük yapana dahi iyilik yapmayı yeğlemişiz. İnşallah ders almışlardır” dedi.

Siyasete Milli Görüş saflarında başlayan ve uzun yıllar birlikte olduktan sonra artık birbirlerini görme imkanı bulamayanları çeşitli vesilelerle bir araya getirmeyi misyon kabul eden İstanbul Dostluk Derneği, Sancaktepe Ortadağ Sosyal Tesisleri’nde ‘Ahde Vefa ve Dostluk Gecesi’ düzenledi. Geceye Milli Görüş Hareketi’nin çınarlarından kabul edilen eski Devlet Bakanı Hasan Aksay, Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, İstanbul Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Aluç,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda kişi katıldı.

2010’dan beri faaliyette olduklarını ifade eden İstanbul Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Aluç, derneğin toplumsal olaylarda çalışmalar yaptığını belirtti.

28 Şubat Davası’nda yaşanan tahliyeleri ılımlı değerlendirdiklerini belirten Ahmet Aluç, şunları söyledi: “Biz, bize kötülük yapana dahi iyilik yapmayı yeğlemişiz. Onların bize yaptığı zulümlere karşılık, kötü hareket bize örnek olamaz. İnşallah ders almışlardır. Onlar gibi olacak olanlar bundan sonraki nesle zulüm etmezler. Onların içeride yatmasına bile gönlümüz razı olmaz. Biz daima uzlaşmacı, hoşgörülü, seviyeyi muhafaza etme mecburiyetindeyiz.”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de, düzenlenen gecenin eski dostları bir araya getirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Kuruluşundan bu yana eski dostları bir araya getirmeyi amaçlayan, gönül insanlarını birbirinden koparmamak adına onları zaman zaman buluşturuyoruz. Bugün de Anadolu yakasındaki eski dostları, büyükleri ve inandığımız davaya hizmet eden emektarlarımızı bir araya getirdik.”

28 Şubat davasıyla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Başkan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de her zaman hukukun üstünlüğü savunuluyor. Henüz mahkemeleri bitmedi. Eğer demokrasinin gelişimine bir hukuk devletinin varlığına halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin darbe yöntemleriyle gönderilmesine kastettilerse cezalarını bulmalarını arzu ederiz. Hiçbir şeyin karşılıksız kalmaması adına düşünüyoruz. Ferdi olarak hiçbir insanın ceza çekmesini, mağdur olmasını veya hapse girmesini hiçbir fert istemez.”

Geceye katılan konuklar, söz alarak Milli Görüş Hareketi’ni ve siyaset yaşamlarında yaşadıkları anıları anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Erdem Çevik Bir 28 Şubat İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title