Haberler

Milli Gelir Rakamları

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım, avcılık ve ormancılık ile balıkçılığın, ilk 3 ayda yüzde 4,56 ile imalat sanayinden, ticaretten, inşaattan, madencilikten fazla büyüyerek ülke ekonomisine büyük katkı...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım, avcılık ve ormancılık ile balıkçılığın, ilk 3 ayda yüzde 4,56 ile imalat sanayinden, ticaretten, inşaattan, madencilikten fazla büyüyerek ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını bildirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, ilk üç ayda (Ocak-Şubat-Mart 2012) tarım, avcılık ve ormancılıkta yüzde 4,5, balıkçılıkta yüzde 4,8 büyüme olurken, imalat sanayinde yüzde 2,7, toptan ve perakende ticarette yüzde 0,9, inşaatta yüzde 2,8 büyüme, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 0,6 gerileme meydana geldiği belirtti.

Bayraktar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 1. dönem 2012 verilerine göre, yurtiçi hasılada yüzde 3,2 büyümeye karşın, tarımdaki büyümenin yüzde 4,5'i aşmasının, tarımın ekonomiye olumlu desteğinin devam ettiğini gösterdiğini vurguladı. İlk üç ayda yurtiçi hasılanın cari fiyatlarla 329 milyar 20 milyon lira olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Sabit fiyatlarla gayri safi yurtiçi hasıla yüzde 3,2 büyüdü. Takvim etkisinden arındırılmış sabit fiyatlarla GSYH, 2012 yılı birinci üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3'lük artış gösterirken, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH değeri bir önceki döneme göre yüzde 0,2 arttı. Bu dönemde tarım, avcılık ve ormancılık yüzde 4,5, balıkçılık yüzde 4,8 büyüdü. Tarım, avcılık ve ormancılıkta 13 milyar 91 milyon 928 bin liralık, balıkçılıkta 928 milyon 749 bin liralık yurtiçi hasıla elde edildi. Tarım, avcılık ve ormancılık ile balıkçılığa bir bütün olarak bakıldığında büyüme hızı yüzde 4,56'yı buldu.

İlk üç ayda imalat sanayi yüzde 2,7, elektrik, gaz, buhar ve sıcak su üretimi ve dağıtımı yüzde 8,4, inşaat yüzde 2,8, toptan ve perakende ticaret yüzde 0,9, oteller ve lokantalar yüzde 2, mali aracı kuruluşların faaliyetleri yüzde 4,8, konut sahipliği yüzde 1,8, gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri yüzde 7, kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlik yüzde 3,3, eğitim yüzde 4,5, sağlık işleri ve sosyal hizmetler yüzde 4,4, diğer sosyal, toplumsal ve kişisel hizmet faaliyetleri yüzde 0,8, eviçi personel çalıştıran hane halkları yüzde 6,1, dolaylı ölçülen mali aracılık hizmetleri yüzde 4,8, vergi-sübvansiyon yüzde 2,6 büyüdü. Tek gerileme yüzde 0,6 ile madencilik ve taşocakçılığı sektöründe oldu."

Bayraktar, GSYH'deki yüzde 3,2 büyümeye karşın, tarımdaki büyümenin yüzde 4,5'i aşmasının, tarımın ekonomiye olumlu desteğinin devam ettiğini gösterdiğini bildirerek, "Sanayiden, kış aylarında yaklaşık 750 bin, yaz aylarında 2 milyonun üzerinde, 5,4 ile 6,7 milyon arasında istihdam sağlayan tarım, dünyanın ekonomik kriz yaşadığı bir ortamda ülkemize hem üretimde, hem de ihracatta, hem de istihdamda yeri doldurulamayacak katkı vermektedir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Şemsi Bayraktar Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title