Haberler

Milli Futbolcu Hakan Çalhanoğlu: Tarihe Geçtim ve Bu Durumdan Dolayı Çok Mutluyum

Türkiye A Milli Futbol Takımı tarihinde İngiltere'ye karşı ilk golü atan Hakan Çalhanoğlu, "Tarihe geçtim ve bu durumdan dolayı çok mutluyum" dedi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı tarihinde İngiltere'ye karşı ilk golü atan Hakan Çalhanoğlu, "Tarihe geçtim ve bu durumdan dolayı çok mutluyum" dedi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, "Tarihe geçtim ve bu durumdan dolayı çok mutluyum. Benden önce Ozan'ın bir şansı vardı. Maalesef o değerlendiremedi. 2. pozisyonda top bana geldi, ben de golü attım. Bu golü attığım için çok mutluyum. Çok gurur verici bir olay. Sonuçta bu gol ile tarihe geçtim, çok mutluyum. Takım olarak da bugün çok iyi mücadele ettik, çok iyi oynadık. Arada onlara pozisyon verdiğimiz de oldu, ama genel olarak biz iyiydik. Çok pozisyonumuz oldu, ama atamadık" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN BUGÜN İYİ BİR PROVA OLDU. AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN DAHA İYİ HAZIRLANACAĞIZ"

İngiltere maçının A Milli Takım için iyi bir prova olduğun da vurgulayan Çalhanoğlu, "Bizim için bugün iyi bir prova oldu. Avrupa Şampiyonası için daha iyi hazırlanacağız. Uzun süre sonra ilk kez mağlubiyet aldık, ama olsun. Şimdi gelecek maçlara hazırlanmamız lazım. Onun dışında çok iyi bir iş çıkardık bugün" ifadesini kullandı.

Avrupa Şampiyonası'nda gruplardan çıkmak için ilk maçı kazanmaları gerektiğini belirten Hakan, "Ben bunu arkadaşlarıma da söyledim, ilk maçı kazanırsak gruptan çıkmak için çok büyük şansımız olur. Bizim için ilk maç çok önemli. İlk maçı yenersek, o motive ile diğer maçlardan da istediğimiz sonuçları alırız. O yüzden iyi hazırlanacağız. Fatih hocamız da zaten gerekeni yapıyor" şeklinde konuştu.

"BİZİM OYUNUMUZ RAKİBİ SİNİRLENDİRMEK, PSİKOLOJİSİNİ BOZMAK"

Orta sahada Ozan Tufan, Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup ile birlikte iyi anlaştıklarını ifade eden Hakan Çalhanoğlu, "Ozan'la, Selçuk ağabey ile ve Oğuzhan ile maçın 15-20'nci dakikasından sonra iyi paslaşmalar yaptık. Bizim oyunumuz zaten bu. Rakibi sinirlendirmek, psikolojisini bozmak. Ondan sonra kendi ataklarımızı değerlendirmek" dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda kullanacağı duran toplar için de heyecanlandığını belirten genç yıldız, "Bugün hiç duran top yoktu. Bir tane vardı, onda da Mehmet ağabey kafa vuruşunu yaptı ama maalesef gol olmadı. Daha çok olursa bizim için daha etkili olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. - Manchester

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ozan Tufan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title