Haberler

Milli Formasıyla Engelleri Aştı

Hakkari'den geçen yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı'na seçilme başarısını gösteren 20 yaşındaki engelli bayan basketbolcu Zümeyra Tekçe, haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda hem Türkiye'yi hem Hakkari'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

ONUR ERDİK - Hakkari'den geçen yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı'na seçilme başarısını gösteren 20 yaşındaki engelli bayan basketbolcu Zümeyra Tekçe, haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda hem Türkiye'yi hem Hakkari'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.

Bedensel engelli bayan olmasına rağmen, ailesinin ve sporun desteğiyle tüm güçlükleri aştığını, adeta özgürleştiğini ifade eden genç sporcu, doğuda yaşayan ailelere ise çocuklarını spora teşvik etmeleri konusunda çağrıda bulunuyor.

Avrupa Şampiyonası için Yalova'daki 90. Yıl Spor Salonu'nda kamp yapan Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı'nda forma giyen Zümeyra Tekçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'de bayanlara ve sporcuya desteğin az olduğunu ancak ailesinin desteğiyle milli takıma kadar yükseldiğini söyledi.

Hakkari'de oturduğunu ve oynadığı kulübünden yeni ayrıldığını anlatan Tekçe, şöyle konuştu:

"Geçen sene ilk defa A Milli Takımı'na seçilerek kampa katıldım. 2015 yılı ağustos ayında İngiltere'de yapılan şampiyonada ter döktüm. Şimdi 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı kampları başladı. Yaşadığım yer olan Hakkari'de hem bayan hem sporcu olmak çok zor. Benim ailem bu konuda bana çok destek verdi. Buralara kadar ailemin desteğiyle geldim. Hakkari'de sporcuya veya bayanlara bu kadar destek verilmez. Benim geldiğim yer buraya hem çok uzak hem de hayat koşulları çok zor. Doğuda sporcuların ve engellilerin çok zorluk çektiğini, bizzat kendim şahit olarak söylüyorum."

"Doğuda belki tek şanslı bayan sporcuyum"

Tekçe, doğuda engelli bireylerin yaşam şartlarının çok kısıtlı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Orada engelli olmak çok zor. Doğuda belki tek şanslı bayan sporcuyum. Çünkü artık bir yerlere kendim çıkabiliyorum. Doğuda yaşayan vatandaşlarımıza çağrı da bulunmak istiyorum; çocuklarını spora teşvik etmeliler. Pencereye içeriden değil de dışarıdan bakmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü spor insana sosyal yaşam getiriyor. Bütün gençlerin spor ile uğraşması çok mantıklı. Öyle olursa eğer dışarıya da çıkabilirler. Tamamen özgür kalabilirler."

Doğuştan engelli olduğunu ancak her şeyi kendisinin yapabildiğini, artık engellerini aştığını dile getiren Tekçe, spor ile hayata tutunduğunu, bunun yaşama sevinci haline geldiğini ifade etti.

"Hem ülkemi hem de Hakkari'yi temsil edeceğim"

Tekçe, haziran ayında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarına da değinerek, "Türkiye'de ilk defa Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı kuruldu. Bizim hedefimiz, dünya şampiyonluğunu kazanmak. Haziran ayında Avrupa Şampiyonası var. Şu anda ona hazırlanıyoruz. İlk defa kurulduğu için yoğun bir ilgi oluyor. Tabii biz de heyecanlıyız. Kampımız son derece güzel ve heyecanlı geçiyor. Bu şampiyonada hem ülkemi hem de Hakkari'yi temsil edeceğim" değerlendirmesinde bulundu.

"Doğu ve Güneydoğu'daki potansiyelli sporcuların takibindeyiz"

Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Erdinç Kılıç ise ekiplerinin şu anda Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını belirtti.

Kılıç, bu yüzden oyuncuların devre arasındaki boşluğu iyi değerlendirmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Buradan herkese seslenmek istiyoruz; Türkiye'nin birçok yerinden kampımıza katılan sporcularımız var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki potansiyelli sporcuların takibindeyiz. Ailelerin özellikle bu konuda hassasiyetini rica ediyoruz. Doğu ve Güneydoğu'daki sporcularımızın bizlere ulaşması çok değerli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Hakkari Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title