Haberler

Milli Eskrimci Martino, Rio Yolunda İlerliyor

Milli eskrimci Martino Minuto, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda hızla ilerliyor.

Milli eskrimci Martino Minuto, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan habere göre, bu ay katıldığı organizasyonlarda topladığı puanlarla dünya sıralamasında 62'nciliğe yükselen Martino Minuto, olimpiyatlara katılma yolunda büyük avantaj elde etti.

Dünya klasmanında ilk 64'te yer almanın, olimpiyatlara katılmak için büyük önem taşıdığı eskrimde, erkekler flöre dalında 62. sırayı alan Minuto, konuyla ilgili değerlendirmesinde, Rio'ya giden yolun uzun ve zor olduğunu belirterek, "Kalifikasyon müsabakaları gelecek yıl Nisan ayına kadar devam edecek. Daha çok çalışmam lazım çünkü sıralamada daha da yükselmek istiyorum. Şu andaki sıralamam olimpiyat yolunda önemli bir başarı sayılır" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda ilk 64'e giren ilk Türk eskrimci olduğunu vurgulayan Minuto, Türkiye'nin iftihar etmesi için, olimpiyatlar öncesi en iyi sıralamayı almaya çalışacağını kaydetti.

Rio yolunda, sporcularına inançlarının tam olduğunu belirten Flöre Milli Takım Antrenörü Recep Koç ise tüm branşlarda yoğun bir müsabaka sezonundan geçtiklerini ifade ederek, olimpiyat hazırlıklarına ara vermeden devam ettiklerini vurguladı. Koç, Minuto'nun yanı sıra bayanlar flörede İrem Karamete'den de olimpiyat vizesi beklediklerini dile getirerek, desteklerini esirgemeyen Spor Genel Müdürlüğü ile federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Puan toplamaya devam

Martino Minuto, 3-14 Temmuz'da Güney Kore'de düzenlenen Üniversite Oyunları'nda kazandığı bronz madalyanın ardından, 13-19 Temmuz'da Moskova'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda, hanesine 5 puan daha yazdırdı.

Bu sonuçların ardından Uluslararası Eskrim Federasyonu'nun (FIE) dünya klasmanında 26 puanla 62. sıraya yükselen Minuto, gelecek yıl Nisan ayına kadar katılacağı 12 müsabakada, olimpiyatlar için puan toplamaya devam edecek.

Kaynak: AA / Spor

Recep Koç Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title