Haberler

Milli Elektrikli Tren 2018'de İşletmeye Verilecek

ADAPAZARI'nda bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş, 'Milli Elektrikli Tren' projesi kapsamında 2 adet prototip tren dizisinin 2018'de işletmeye verileceğini duyurdu.

TÜVASAŞ 'Milli Elektrikli Tren' projesi ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Milli Elektrikli Tren Projesi'nin vagon dizisini üretecek olan TÜVASAŞ, vagonların üretimi için kurulacak imalat fabrikası için Kalkınma Bakanlığı'ndan yatırım ödeneğinin alındığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını açıkladı. Üretimde kullanılacak makine hatları için de ihale sürecinin başladığı belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu:

"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD'nin başlattığı Milli Tren Projesi kapsamında TÜVASAŞ tarafından üretilecek olan 160 kilometre hız kapasiteli ve alüminyum gövdeye sahip Milli Elektrikli Tren Dizisi Projesi çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda TÜVASAŞ'a verilecek olan 100 adetlik vagon siparişi Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak Yüksek Planlama Kurulu'na sevk edilmiştir. Bu amaçla, TÜVASAŞ içerisinde alüminyum vagon gövdesi imalat fabrikası kurulacaktır. Kurulacak fabrika için Kalkınma Bakanlığı'ndan yatırım ödeneği alınmıştır. Söz konusu fabrika binasının projeleri tamamlanmıştır ve yakın süre içerisinde yapım ihalesine çıkılacaktır. Alüminyum gövde imalatı ile ilgili olarak, yan duvar, dam ve şasi imalatı için gerekli robotik kaynak makineleri hattı, alüminyum gövde çatma için kullanılacak robotik kaynak makinesi hattı ve alüminyum gövde alt komplelerinin talaşlı imalatında kullanılacak işleme merkezi için ihale süreci başlatılmış olup Ekim ayı içerisinde ihale edilecektir. Söz konusu Milli Tren Projesi ile ilgili proje geliştirme süreci devam etmekte olup, ilk tasarım aşaması tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında kullanılacak ana komponentler ile ilgili satın almaya esas teknik şartnameler hazırlanmış olup satın alma ve ihale süreci başlatılmıştır. İlk etapta toplam 10 adet vagondan oluşan 2 adet prototip tren dizisi 2018 yılı içerisinde işletmeye verilecek şekilde çalışmalar devam etmektedir."

PROJEYLE İLGİLİ SOMUT ADIM ATILMIŞ DEĞİL

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman ise Milli Elektrikli Tren Proje ile ilgili somut adım atılmadığını, yönetim boşluğu olan fabrikanın kapatılma tehlikesi olduğunu ifade etti. Cemal Yaman devletin milli üretimini yapacak kurumun yok edildiğini belirterek, "Erol İnal'ın genel müdürlük yaptığı dönemde Milli Elektrikli Tren projesinin vagon setlerini üretme işi TÜVASAŞ'a verildi. İnal, 'Ben bu projeyi hayata geçireceğim' diye açıklamalar yaparken 2014 yılında emekli oldu. O zamandan beri bu kurumun genel müdürlüğü vekaleten yürütülüyor. 5 tane daire başkanı FETÖ'den açığa alınmış durumda. Bir zamanlar 2 bin 800 olan işçi sayısı 750'ye düşürülmüş durumda. Son genel müdür 2014'te ayrılırken, '2,5 yıl sonra milli tren raylarda olacak' diyordu. Ancak bugün söz konusu proje ile ilgili hiçbir somut adım atılmış değil. Çünkü yönetim boşluğu var. TCDD buradaki yönetimi kale bile almıyor. Şöyle bir algı var: 'TÜVASAŞ bu işi yapacak durumda değil. Biz dışarıdan hazır alırız' durum bu. Son dönemde yalnızca Koreliler ile birlikte yapılan vagon üretimi var. Geleceğe yönelik umut veren bir durum yok. Yarın öbür gün özelleştirme kapsamına alırlar, kapatırlar ya da satarlar. Bu devletin milli üretimini yapacak olan bir kurum yok ediliyor" dedi.

- Adapazarısakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Planlama Kurulu Adapazarı Sakarya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title