Haberler

Milli Eğitim Salonu Tahsis Etmedi, Tiyatro Oyunu Sokakta Sahnelendi

Güncelleme:

Edirne Belediye Başkanlığı, sanat ve kültür etkinlikleri kapsamında kente gelen Samsun Sanat Tiyatrosu'nun 'Diren' adlı oyununu sanatseverlerle buluşturmak istedi. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gezi eylemlerini politik komedi olarak sahneye taşıyan oyun için salon tahsis etmedi. Bunun üzerine Belediye oyunu sokağa taşıdı. Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde sahnelenen oyuna ilgi yoğun oldu.

Edirne Belediye Başkanlığı, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Samsun Sanat Tiyatrosu'nun 'Acemi Mikroplar' çocuk oyunu ile 'Diren' adlı yetişkin komedi oyununun kentte sahnelenmesi kararı aldı. Edirne Belediyesi dün gündüz seansı için çocuk oyunu 'Acemi Mikroplar', akşam için de 'Diren' adlı oyunların Halk Eğitim Merkezi salonunda ücretsiz olarak sahneleneceği duyurdu. Belediye görevlileri, oyunlarla ilgili kentin değişik noktalarına afişler astı.

Edirne Belediye Başkanlığı, oyunun sahneleneceği Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonun tiyatro oyunlarına tahsis edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü 'Acemi Mikroplar' adlı çocuk oyunu için salonun tahsisine karar verdi. Ancak Müdürlük, Gezi eylemleri başta olmak üzere, 17 Aralık süreci ve Soma faciası konularını işleyen politik komedi 'Diren'in sahnelenmesi için hiçbir gerekçe göstermeden Edirne Halk Eğitim Merkezi Salonu'nun tahsisisin uygun görülmediği yönünde Belediye'ye yazı gönderdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Belediye Başkanlığı'na gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından 22 Eylül 2014 tarihinde ilimiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 'Acemi Mikroplar' isimli çocuk tiyatrosu ile 'Diren' isimli yetişkin tiyatrosu sahnelenmesi ilgi yazınız ile teklif edilmektedir. Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonucunda 'Acemi Mikroplar' isimli çocuk tiyatrosunun gösterimi uygun görülmüş olup, 'Diren' isimli yetişkin tiyatrosunun gösterimi uygun görülmemiştir."

BELEDİYE, TİYATROYU SOKAĞA TAŞIDI

Halk Eğitim Merkezi'nde oyunun sahnelenmesine izin verilmemesi üzerine Edirne Belediye Başkanlığı, oyunun kentin en işlek merkezi olan, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ne taşıdı. Cadde üzerine ışık, ses düzeni ve platform kurulurken, Işık Kansu'nun yazdığı, Yaşar Gündem'in yönettiği 10 kişilik politik komedi oyunu cadde üzerinde kurulan platformda sahnelendi. Oyunun sonunda Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenler de fotoğrafları konularak anıldı.

İLK KEZ EDİRNE'DE SAHNELENDİ

Oyunu, çok sayıda tiyatro sever izlerken, oyuncular isminden dolayı salon verilmediğini ve duruma çok üzüldüklerini söyledi.

Oyunculardan Uğur Taşkın, Samsun Sanat Tiyatro'nun 'Diren' isimli komedi oyununun ilk kez Edirne'de sahnelendiğini ve ilk gösteriminde yasaklarla karşı karşıya kalmasına üzüldüklerini ifade ederek, "Oyun, Haziran sürecini işliyor. Bölüm, bölüm ve bir bölümünde Gezi Parkı eylemleri de var. Sanıyorum tiyatro oyunumuz isminden dolayı uygun görülmedi. Belediye salon verilmeyince oyunu sokağa taşıdı, bizde oyunumuzu burada sahneledik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediye Başkanlığı Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title