Haberler

Milli Eğitim Ek Bütçesinden Bursa'ya 65 Milyon Lira Kaynak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı ek bütçesinden Bursa'ya 65 milyon lira kaynak tahsis edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı,  özel sektörün de katkı sağladığı eğitim yatırımları konusunda şanslı illerden biri olan Bursa'ya, 2013 bütçesinden 65...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı ek bütçesinden Bursa'ya 65 milyon lira kaynak tahsis edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı,  özel sektörün de katkı sağladığı eğitim yatırımları konusunda şanslı illerden biri olan Bursa'ya, 2013 bütçesinden 65 milyon liralık kaynak daha ayırdı.  Ayrılan kaynakla Bursa'daki çeşitli okullara 2015 yılı sonuna kadar 192 derslik kazandırılması planlanıyor.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, hükümet olarak Bursa'nın derslik açığını kapatabilmek için yıl içindeki normal yatırım bütçelerine ek ödenekler koyduklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesine konulan 65 milyon liralık ilave ödeneğin, Bursa'yı çok rahatlatacağını vurgulayan Şahin, özellikle eğitim ve sağlık yatırımlarını çok önemsediklerine kaydetti.

NERELERE YAPILACAK

Ödenekle 2 Anadolu Lisesi'ne, 4 imam Hatip Lisesi'ne ve 2 Teknik Lise'ye ek derslikler yapılacağını açıklayan Vekil Şahin, genel liselerin Anadolu Liseleri'ne dönüşmesi, bölgesel okul ihtiyacı ve okullardaki öğrenci yoğunluğunun derslik ihtiyaçlarını artırdığını ifade etti. Şahin, yapılacak ek dersliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Osmangazi ilçemizdeki Selamet Anadolu Lisesi'ne 32, Panayır Anadolu Lisesi'ne 24, Nilüfer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne 24 derslik ve 3 atölye, Mustafakemalpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ise 16 ek derslik yapılacak. Bunun yanı sıra genel liselerin Anadolu Lisesi'ne dönüşmesi nedeniyle İmam Hatip Liseleri'ne olan talep arttı. Doğal olarak bu okulların derslikleri yetersiz kaldı. Ek ödenekle, Nilüfer İmam Hatip Lisesi'ne 32 derslik,  İznik İmam Hatip Lisesi'ne 16 derslik, Yıldırım İmam Hatip Lisesi'ne 24 derslik kazandırılacak.  Mustafakemalpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ise 24 dersliğin yanı sıra 100 öğrenci kapasiteli pansiyon yapılacak. Bursa'ya 2015 yılı sonuna kadar toplam 192 derslik daha kazandırmayı hedefliyoruz". - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title