Haberler

Milli Eğitim Bakanlığından Açıklama Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamada, TEOG sürecinde bir sorunun iptaline ilişkin yargı kararı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olması gereken öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte sorun yaşayan öğretmenlerin istekleri ve notlara yönelik yasal süresi içinde yapılan itirazlar doğrultusunda yerleştirmeye esas puanların (YEP) güncellenerek e-okul sistemine yüklendiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamada, TEOG sürecinde bir sorunun iptaline ilişkin yargı kararı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olması gereken öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte sorun yaşayan öğretmenlerin istekleri ve notlara yönelik yasal süresi içinde yapılan itirazlar doğrultusunda yerleştirmeye esas puanların (YEP) güncellenerek e-okul sistemine yüklendiği bildirildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden, TEOG süreci, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler ve azınlık okullarındaki öğrencilere yönelik işlemlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "2014-2015 yılı TEOG sürecinde ikinci dönem gerçekleştirilen sınavda bir sorunun iptaline ilişkin 26 Haziran 2015'te yargı kararı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olması gereken öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte sorun yaşayan öğretmenlerin istekleri ve notlara yönelik yasal süresi içinde yapılan itirazlar doğrultusunda yerleştirmeye esas puanların güncellenerek e-okul sistemine yüklendiği" belirtildi.

İlan edilen puanlar doğrultusunda bugün öğrenciler için tercih ekranının açıldığının ve sürecin başladığının duyurulduğu açıklamada, bu süreçte öğrencilerin ve velilerin daha sağlıklı değerlendirme yapabilmeleri için okullarda rehberlik ve danışma hizmeti sunulacağı ve rehber öğretmenlerden oluşan bir komisyonun hizmet vereceği hatırlatıldı. Açıklamada, ayrıca öğrencilere tercihlerinde yardımcı olmak üzere Bakanlık internet sayfasında tercih robotu programının yayına sokulduğu ve öğrencilere hizmete başladığı aktarıldı.

Rotasyon daha önce ilan edilen takvime göre yapılacak

MEB'in açıklamasında, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan öğretmenlerin hizmet süresine bağlı yer değiştirme sürecine ilişkin olarak, geçiş süresinin kamuoyundan ve öğretmenlerden gelen talepler üzerine Bakanlık makamının talimatı ile yeniden düzenlendiği de anımsatıldı.

Resmi Gazete'de yapılan değişlikle rotasyonun genel uygulama süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasına ve kademeli olarak 15 yıldan başlatılmasına yönelik değişiklik yapıldığının anlatıldığı açıklamada, uygulamanın daha önce ilan edilen takvime göre işleyeceği kaydedildi.

Daha önce farklı tarihlerde kamuoyuna yansıyan ve eğitimde azınlık okullarındaki öğrencilere yönelik ayrımcılık yapıldığı iddia ve yorumlarına neden olan bürokratik süreç ve işlemlerin yürürlükten kaldırıldığının aktarıldığı açıklamada, 4 Temmuz 2015'te yönetmelik değişikliğiyle, hem bürokratik işlemler arasında bu türden yanlış anlamalara yol açan uygulamaların düzeltildiği, hem de azınlık okullarında öğretmen görevlendirilmesine ilişkin süreçte bir dizi kolaylığın yürürlüğe konulduğu belirtildi.

Açıklamada, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yıl içerisinde öğrenci, öğretmen ve idarecilerle yapılan çalıştaylar ve geri dönüşler çerçevesinde nakil süreçleri, disiplin ve devamsızlığa ilişkin kurallar ile okul kontenjanlarının belirlenmesi gibi konularda gerekli değişiklerin yapıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe sokulduğu ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (1)

BARIŞ:

lütfen adaletli bir atama olsun. 80 ve üzeri puan alanlar branş gözetilmeden atanmalı okul öncesi öğrt 5000 kadro lütfen

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title