Haberler

"Sendikamıza Üye Müdür Oranı Yüzde 4'e Düştü"

Güncelleme:

Eğitim Sen Genel Başkanı Karaca, "İdareci Atama Yönetmeliğinin ardından sendikamıza üye müdür oranı yüzde 4'e düştü." dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca,  "İdareci Atama Yönetmeliği'nin ardından sendikamıza üye müdür oranı yüzde 4'e düştü. Hem hukuksal alanda hem de meydanlarda vereceğimiz mücadelelerle Eğitim-Sen'lilerin hakkını korumak zorunda kalacağız" dedi.

Karaca, sendikasının Aydın şubesince ticaret odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, okullarda idareci atamalarında kıyım yaşandığını ileri sürdü.

Bu konuya ilişkin 29 Ağustos Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

"Eğitim Bir-Sen üyelerine yüksek puanların verildiği, bizim bakanlıktan takdir belgesi, başarı belgesi almış arkadaşlarımızın elendiğini anlattık. Bu bir siyasi kıyımdır dedik. Bu alanda bir çalışma yapacağını, sonuçların kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi ama doğrusu biz Eğitim-Sen olarak bundan önceki söylemlerine baktığımızda cuma günü yaptığımız görüşme sonucundan da olumlu bir şey çıkacağını düşünmüyoruz. İdareci Atama Yönetmeliği'nin ardından sendikamıza üye müdür oranı yüzde 4'e düştü. Hem hukuksal alanda hem de meydanlarda vereceğimiz mücadelelerle Eğitim-Sen'lilerin hakkını korumak zorunda kalacağız."

- Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'tan randevu

Karaca, bu konuda yaşanan sıkıntıları anlatmak için Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan randevu aldıklarını da ifade ederek, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi Başkanı ile randevumuz var. Yarın veya en geç çarşamba günü kendisiyle görüşeceğiz. Kıyımları, yaşananları anlatacağız. Belgeleri koyacağız, nasıl haksızlık yapıldığını anlatacağız. Puanlamada kendi okulundan 40 tam puan alırken, milli eğitim müdürlüğünün yaptığı değerlendirmede 0, 5, 10 puan alan arkadaşlarımızı örnek olarak ortaya koyacağız. Hem bu alandaki yasanın hem de yönetmeliğin iptalini bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki yargı yoluyla bu siyasi kıyım sona erecektir." - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Anayasa Mahkemesi Eğitim Bir Sen Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Yanlız kurt:

Yeni Türkiye böyle bir şey. Ya bizdensin ya onlardan mantık bu. Karşıdaysan hayat hakkın yok. Böyle bir devlette hala adaletten bahsedip ''evet yargıçlar adil olmalı ki adalet olsun''diyen yöneticilerimiz var. Güleriz ağlanacak halimize.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title