Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Şehitleri Anma Programına Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Şehitleri Anma programına katıldıSİVAS - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılarak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Şehitleri Anma programına katıldı

SİVAS - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Sivas'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katılarak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Yılmaz, birtakım temaslarda bulunmak üzere kara yoluyla memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Yukarı Tekke'de bulunan Garnizon Şehitliğinde düzenlenen çelenk sunma programına katıldı. Şehitlikteki askerlerin kişisel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni gezen ve şeref defterini imzalayan Yılmaz deftere,"Bizlerin bu vatanda özgür ve başı dik olarak yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Allah onların mekanlarını cennet eylesin. Şehitlik iradesi mevcut oldukça ebediyen hür yaşayacağız."yazdı.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sundu. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan şehitlerimiz, sizler şanlı tarihiminizin ölümsüz nişanelerisiniz. Ülkemizin birliğini korumak ve ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gösterdiğinizin .için gösterdiğiniz kahramanlık nesilden nesile gururla aktarılacaktır. Bağrına basıldığınız vatan toprağında rahat uyuyunuz. Bizlere emanet ettiğiniz vatanımıza layıkıyla sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıp emanetinize halel getirmeyeceğiz. Vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz için bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, daha sonra anıttaki şeref defterini imzaladı. Yılmaz, daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Anma programına Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Çanakkale Sivas Politika Güncel Haberler

title