Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Sarıkamış Ders Kitaplarında Yer Alacak"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sarıkamış Şehitleri'nin Çanakkale gibi hak ettiği şekilde müfredat kitaplarında yer alması talimat vereceğini belirtti.

Kars Valiliği'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, bir gazetecinin "Sarıkamış şehitlerinin müfredat kitaplarında biraz daha fazla yerilmesi için herhangi bir çalışmanız var mı?" sorusunu yanıtladı. Bakan Yılmaz, "Bizim hem Çanakkale'yi hem de Sarıkamış'ı unutturmamız lazım. Bu çok net bir şekilde gerçekten de Sarıkamış'ta insanları sevinçler, huzurlar, zaferler değil bazen de mağlubiyetler, yenilgiler, kötü günler birleştirir. İşte Sarıkamış'ta ki bu yenilginin veya bu acı olayın bu milleti birleştirdiğini biz gördük. Depremlerde bu milletin nasıl birleştiğini gördük. Erciş'te deprem oldu, Esenler Belediyesi geldi afiş yazdı, '5.8 Erciş depremi Esenlerde hissedildi' diye. Erciş'teki depremi Esenlerde hissettiren işte bu acıda bir olmadır, bir millet olmadır. Hangi inançtan, hangi etnik mezhepten, hangi etnik görüşten veya kan ayniyatı bağı ne olursa olsun ortak yaşama iradesiyle, ortak tarihi olanlar ve ortak bundan sonra da beraber tarih yazmak isteyenler bir millettir biz bunu gösterdik. Dolayısıyla bu millet olmanın göstergelerinden biri Çanakkale zaferdir, Sarıkamış mağlubiyettir, büyük bir kayıptır ancak o da bu milleti birleştiren bir unsurdur, acısıyla sevinciyle üzüntüsüyle hep beraber bizim ortak tarihimizdir. Bir kısmını alıp, bir kısmını almamak doğru olmaz. Sarıkamış'ı da özellikleriyle dolu olduğu biliyorum, hak ettiği şekilde Çanakkale gibi yer alması içinde arkadaşlara özel bir talimatım olacak" dedi.

"Değerleri yarıştırmaktan ziyade hak ettiği şekilde tanıtmak lazım"

Gazetecilerin, "Ani'nin de ders kitaplarında yer alması için özel bir çalışmanız olacak mı?" sorusu üzerine Bakan Yılmaz, "Siz Ani'yi gördünüz. Ben de Türkiye'nin dört bir tarafını gördüm oğlum, yer rapor hissedersen belki o da çok apayrı bir yer. Yine gidin Mardin'de bir şehir var, 150 bin kişilik bir şehir gidip bir görün, Urfa'yı görün Göbeklitepe 8 bin yıl önceki apayrı bir yer. Ani'nin bir değeri var ama belki ondan çok daha farklı özellikleri olan yerlerde var. Ders kitaplarında Ayasofya var mı? Apayrı bir değer, Topkapı var mı? Apayrı bir yer. Dolayısıyla bu değerleri yarıştırmaktan ziyade hepsini olduğu yerde hak ettiği şekilde tanıtmak lazım" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Türklerin Anadolu'ya girişleri ders kitaplarında 1071 Malazgirt görünüyor" sözleri üzerine Bakan Yılmaz, "Malazgirt'in ayrı sembolik bir önemi var oldu mu? Ani'de apayrı bir şey" diyerek "Ahlat'ı gördünüz mü?" diye sordu. Gazeteci ise görmediğini ifade etmesinin ardından Bakan Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ahlat'a gidin bir bakın. Ahlat'ın bir Selçuklu mezarlarını bir görün. Aynı zamanda Erciş'e de gidin görün, orada da yine bir Selçuklu mezarları var. Erciş biliyorsun başkenttir. Uzun Hasan hangi devletin başkanıydı? Akkoyunlar, Karakoyunlar. Akkoyunların başkentiydi. Dolayısıyla da Erciş'e de giderseniz oranın da apayrı bir zenginliği var ama Ahlat'ı görmeden bu coğrafyaya nereden girildiği nereden şey olduğu anlaşılmaz. Ani'yi almışızdır ama bir camimiz var doğru mudur? Gidin bir de Ahlat'ı görün. Adım başı bir cami, adım başı bir mezarlık ama mezarlıkta görünmedik bir şey. Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Yani güzel bir yer, önemli bir yer, görmek lazım ama Türkiye'nin hepsini görürsen, hepsine hak ettiği hakkı verirsin." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Sarıkamış Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title