Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Millet İnancıyla 15 Temmuz Darbesini Akamete Uğrattı"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bu millet çok darbe gördü, çok acı çekti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bu millet çok darbe gördü, çok acı çekti. Ancak bu masum, mağdur, mazlum millet 15 Temmuz darbesi gibi ilkesiz ve değer yargılarından uzak bir darbe görmedi. Millet inancıyla bu darbeyi akamete uğrattı."dedi.

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından Sivas'ta vatandaşlar demokrasi nöbetini 9'uncu günde de sürdürdü. Kent meydanında toplanan yaklaşık 10 bin kişi sloganlar atarak darbe girişine tepki gösterdi. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunurken, karayolu ile Ankara'dan Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da demokrasi nöbetine katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Yılmaz,"9 gündür meydanlardasınız ve kendi iradenize sahip çıkıyorsunuz. Bir destan yazdınız böyle bir destan daha önce dünyada yazılmadı. Ne doğuda, ne batıda, ne kuzeyde yazıldı. Ne Tahran'da yazıldı, ne Paris'te yazıldı. Ne Moskova'da ne Bağdat'ta ne Kahire'de yazıldı. İşte bu destan milli iradeye sahip çıkma destanı Sivas'ta yazıldı. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Millet iradesine sahip çıktı. Kendi iradesine sahip çıktı. Kendi ülkenizi kendi seçtikleriniz vasıtasıyla yönetilmesine sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun. Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi ordumuz içinde örgütlenmiş paralelci cunta tarafından gerçekleştirilen bu hain kalkışmanın hak ettiği cevabı önce aziz milletimiz verdi bundan sonrada Türk adaleti, Türk yargısı verecektir. Bundan hiç kimsenin şüpheniz olmasın. Bu menful girişim sonrasında demokratik hukuk devletini sarsılmaz bir iradeyle savunan ve cuntacılara karşı siyasal tarihte eşine az rastlanır şekilde dik duran başta Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, hükümetimize, güvenlik güçlerimize ve halkımıza içtenlikle teşekkür ediyorum."dedi.

"Her türlü terör odağına yönelik mücadelemiz başarıyla sonuçlanacak"

Darbeci ihanet odaklarına yönelik olarak ortaya konulan demokratik duyarlılığı ve cesareti her türlü takdirin üstünde gördüklerini ifade eden Yılmaz,"Bu sayede ülkemizin yarınlarına olan umudumuz artmaktadır. Şüphesiz ki ülkemizin ileri demokrasiye ve gerçek bir hukuk devletine ulaşma yolundaki azim ve kararlılığı artarak devam edecektir. Bu süreçte başta paralel devlet yapılanması başta olmak üzere her türlü vesayet ve terör odağına yönelik haklı mücadelemiz başarıyla sonuçlanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz günü akşam saatlerinde başlayan menfur darbe teşebbüsü sonucunda hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Atatürk Eğitim Hastanesi'ni ziyaret ettim. Bu yaralılarımızı gördüm. Her birisinin yüzü gülüyordu biliyorlardı. Çok büyük bir iş başardılar. Biliyorlardı bu ülkenin bu milletin kaderini yeniden çizdiler."diye konuştu.

"Milli iradeyi, demokrasiyi, halkımızın sarsılmaz birliğini hedef aldılar"

"Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan bu alçak kalkışmaya karşı can siparane şekilde mücadele eden ve demokrasi şehitleri olarak tarihe geçen bu kahraman insanlar arasında eğitim cami temsilcileri de bulunmaktadır" diyen Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü.

"Ülkesine ve tüm insanlık değerlerine ihanet eden darbeci çete üyeleri tarafından açılan ateş sonucunda Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yapan Yusuf Elitaş kardeşimiz, 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Uhud Kadir Işık kardeşimiz ve Keçiören ilçesinde özel bir eğitim kurumunda işçi olarak görev yapan Resul Perçik kardeşimiz hayatlarını kaybettiler. Merhumlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu süreçte yaralanan ve hastanelerde tedavileri devam eden tüm kardeşlerime de Allah'tan acil şifalar diliyorum."

"İman dolu yürek tanktan da büyüktür toptan da"

Vatandaşa ait olan tankı, topu ve uçakları ihanet şebekelerinin ele geçirdiğini aktaran Yılmaz,"Gasp etti. Namluları size doğrulttu. Ateş etti. Onlara karşı siz yüreklerinizle ve yumruklarınızla mücadele ettiniz, kazandınız. Şunu gösterdiniz iman dolu yürek tanktan da büyüktür, toptan da büyüktür, silahtan da büyüktür. ve siz bunu gösterdiniz ki inanan insandan büyük silah yoktur. İnanan insandan büyük güç yoktur. Allah hepinizden razı olsun. Siz haklıydınız hak yolunun yolcularının bu ana kadar kaybettikleri görülmedi. Hak yolunda yürümekte, istikamet üzerinde olmakta Cenab-ı Allah bizleri 79 milyonu sabit kılsın. Ne mutlu bizlere bu milletin bir ferdiyiz. Gönlümüzle, dilimizle, kanımızla, inancımızla bu milleti bir ferdiyiz. Dünyada ve ahirette ebediyen kardeşiz. Allah bugün bizleri topladığı gibi yarında kıyamette peygamber efendimizin sancağı altında toplasın." ifadelerini kullandı.

"Bu millet 15 Temmuz darbesi gibi ilkesiz ve değer yargılarından uzak bir darbe görmedi"

Milletin çok darbe gördüğünü, çok acı çektiğini söyleyen Yılmaz,"Ancak bu masum, mağdur, mazlum millet 15 Temmuz darbesi gibi ilkesiz ve değer yargılarından uzak bir darbe görmedi. Millet inancıyla bu darbeyi akamete uğrattı. Türkiye bu konuda da mazlum milletlere örnek oldu. Darbe de önceki tarihlerde milleti teslim alan tankları görürdük. 15 Temmuz milli irade halk direnişinde tankları teslim alan milletimizi, halkımızı gördü. Ezanları susturan darbeleri görmüştü. Darbeleri bitiren ezanları işittik. Hamd olsun. Önceki darbelerde millete 'ne hakkınız var' diyen darbeciden bugün darbeciye 'ne işiniz var' diyen milleti gördü. Kendine güç fehmedenlerin gücünün halk karşısında yek ile yeksan olduğunu gördük hemde tek silahı memleket kadar büyük yüreği ve memleket kadar büyük yumruğu olan aziz milletimizin karşısında. Milletimizin hafızasına kaydedilmiştir. Zafer her zaman bu asil milletimizin olacaktır.

Bu memleket bizim, bu memlekete biz şehit kanlarıyla aldık. Başka türlü de vermeye niyetimiz yok. Bu bayrak bizim, alı kanımdaki al, akı alnımdaki ak. Bu millet yumruklarıyla da kavgaya girse yine de kazanacağını gösterdi. Elinde ne silah vardı, ne top vardı. Bu vatanın kimin olduğunu sadece inanmış bir yürek ve bir yumruk, bir de aziz vatan yaşayarak gösterdi." dedi.

"Millet bu vatan için can verme sırrına erdiğini gösterdi"

Millet bu vatan için, bu bayrak için can verme sırrına erdiğini 15 Temmuz'da gösterdi ifadelerini kullanan Yılmaz,"Bir daha olsa birinci etabınızda da gösterecek, ikinci etabınızda da gösterecek, üçüncü etabınızda da gösterecek neyle gelirseniz gelin kaç etabınız olursa olsun. Bilin ki bu millet hepsinde de bu millet, bu vatanın bu bayrağın sahibi olduğunu bu devletin, bu milletin sahibi olduğunu gösterdi ve bundan sonra da gösterecektir. Bir haftadan beri nöbettesiniz. İşinizi ihmal etmeden vatan nöbetini yerine getiriyorsunuz. Askerlik bir vatan ödevi ama bilin ki bu demokrasi nöbeti de askerlik kadar kutsal. İnşallah aydınlık, demokratik, kalkınmış günlere bu şanlı bayrağın çok daha gür dalgalandığı günlere hep beraber erişeceğiz. Biz biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız vatandaşlarımıza diyecek ki 'teşekkür ediyoruz, Allah yüzünüzü ak eylesin şimdi artık evlerinize çekilebilirsiniz' diyecek onu bekleyeceğiz ve bizde çekileceğiz. Ama başkomutanmızın ikinci bir emrini bekleyeceğiz. 'Ne zaman bayrağa koş derse' o zaman bayrağın yanında olacağız. 'Ne zaman vatan sizden vazife bekliyor' derse yanında olacağız. Bizde böyle bir oldukça, beraber oldukça her parti hiç bir parti ayrımı yapmaksızın, hiç bir inanç ayrımı yapmaksızın, aynı güneşin altında yaşayanlar, aynı havayı soluyanlar ve bu topraklarda yaşayanlar bir oldukça beraber oldukça inşallah Türkiye'nin yarını çok daha iyi olacaktır." diye konuştu.

"Bunlar Türkiye'ye tehdittir dediğimizde bazıları tereddüt etti"

Türkiye'nin toprağının her karışının şehit kanıyla sulandığını bir kere daha tüm dosta ve düşmana gösterildiğini belirten Yılmaz," Bu darbeyi yapan güce dedik ki bunlar bu Türkiye'nin yerlileri değildir. Bunlar bu Türkiye'ye tehdittir dediğimizde bazı kardeşlerimiz tereddüt etti. Dediler ki 'nesi var bunların' biz bunu söylerken bu yapının Cumhurbaşkanını, Başbakanını, Genelkurmay Başkanını, MİT Müsteşarlığını dinlediğini biliyorduk. Bu yapının MİT TIR'larına operasyon yaptığını biliyorduk. Bir ülkenin Genelkurmay Başkanını, MİT istihbaratını kim dinler? Eğer karşı istihbarat örgütü değilsen, karşı istihbaratın ajanı değilsen, karşı istihbaratın maşası olmadıysan benim MİT'imi niye dinlersin? Benim Genelkurmayı mı niye dinlersin? Benim Başbakanımı, Cumhurbaşkanımı niye dinlersin? MİT'e ait TIR'larıma niye operasyon düzenlersin. Bu da gösterdi ki bu 15 Temmuz söylediklerimizin hepsinin doğru olduğunu gösterdi. Zaman ve tarih bizleri haklı çıkardı. Bu darbeyi yapanların bu milletin yerli ve milli unsurları olmadığını bir kez daha gördük. Ne yaptılar meclise bomba attılar. Mecliste kim var AK Partililer var bu milletin yarısın, başka kim var CHP var bu milletin dörtte biri, başka kim var MHP var bu milletin geri kalanı. Sen MHP'ye, CHP'ye, HDP ve AK Parti temsilcilerinin bulunduğu yere meclise bomba atacaksın. Sorarız sen kimin temsilcisisin?, sen kiminle darbe yapacaksın. Sen bu ülkeyi yarın kiminle yöneteceksin? Bunlar yerli de değil, milli de değil. Bunlar millet düşmanı bundan hiç şüpheniz olmasın." dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile birlikte Türk bayrağıyla vatandaşları selamladı. Yılmaz ve beraberindekiler vatandaşlar ile birlikte dev ekrana yansıtılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara konuşmasını izledi.

Yılmaz, programın ardından kentten ayrılarak Ankara'ya hareket etti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title