Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Hayır Yolundakiler Torunlarına Utanç Vesilesi Olur"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan halk oylamasıyla ilgili hayırcılara seslenerek,"Evet yolunda Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli var diye ’evet’ vermezsen, ’hayır’ yolundaki yol arkadaşlarına bir bak bu senin evlatlarına, torunlarına bundan sonra her kim gelirse gelsin hiç izah...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 Nisan halk oylamasıyla ilgili hayırcılara seslenerek,"Evet yolunda Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli var diye 'evet' vermezsen, 'hayır' yolundaki yol arkadaşlarına bir bak bu senin evlatlarına, torunlarına bundan sonra her kim gelirse gelsin hiç izah edemeyeceğin bir utanç vesilesi olur" dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen 'Teşkilat Buluşması Vefa Yemeği' programına katıldı. Burada konuşan Yılmaz,"Sivas'a daha iyi hizmet getirmenin yolu etkin ve daha güçlü yönetime kavuşmaktan geçiyor. Etkin ve güçlü bir yönetime kavuşmak içinde önümüzde bir fırsat var. 16 Nisan halk oylamasında 'evet' oyu verdiğimizde Türkiye etkin ve güçlü bir yönetime kavuşacak. Bizim inancımızda vardır üç kişi yola çıkarsa birisinin başkan yapılması kültürümüzün gereğidir. Üç kişiye bir başkan gerekir de yola çıktığında 80 milyonluk bir millete başkan gerekmez mi? Peki başkan kim olacak? Ona da millet karar verecek eğer milletin seçtiğinden huzur bulmazsan, bu milletin seçtiği 'başımızın, gözümüzün üstünde dersen, milletin seçme kuvveti ve kudreti vardır dersen 'sıkıntı kalmıyor zaten. Bilin ki sandıktan 'evet' çıkması halinde buna 'hayır' diyenlere bile hayır edecek bizim evetimiz inşallah. 'Evet' denildiğinde Türkiye'nin önü açılacak, 'evet' denildiğinde Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulacak, 'evet' denildiğinde inşallah Türkiye 21'inci yüzyılda hak ettiğimiz güçlü bir Türkiye'ye başı dik, alnı açık refah toplumuna ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"Hayır yolundakiler yol arkadaşlarına bir bak"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine içeridekilerin neden itiraz ettiğine anlam veremediğini söyleyen Bakan Yılmaz,"Ama dışarıda itiraz edenlerin güçlü bir Türkiye'nin rahatsız ettiğini herkes anlar. Çünkü onların bu coğrafya da hesapları var, planları var. Diyorlar ki 'Türkiye güçlü olursa biz bu coğrafya da istediğimiz planı yapamayız' diyorlar. Onları anlayabilmek mümkün de Türkiye'de olanları anlayabilmek mümkün değil. 16 Nisan'da önümüzde iki yol var. Birisi 'evet' yolu, birisi 'hayır' yolu. Şimdi bazı kardeşlerim diyorlar ki evet yolunda 'Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli var ben ondan dolayı evet vermeyeceğim diyor' o kardeşlerime şunu söylerim. Evet yolunda Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli var diye 'evet' vermezsen, 'hayır' yolunda ki yol arkadaşlarına bir bak da o senin evlatlarına, torunlarına bundan sonra her kim gelirse gelsin hiç izah edemeyeceğin bir utanç vesilesi olur. Bunu çok açık ve net olarak söylüyorum. Hayır yolunun yolundan gidenler PKK'lı teröristler, DEAŞ teröristleri, hayır yolunun yolundan gidenler bu ülkeye ihanet etmiş FETÖ teröristleri dolayısıyla da diyoruz ki onlarla aynı yolda olmak bir utanç için bütün neslinize yeter. Hayır yolundan onların o şer yolundan, şer ittifakının yanında olmayacağız" diye konuştu.

Programa AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habip Soluk, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Başkanı Ziya Şahin ve çok sayıda partili katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title