Haberler

    Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:  Fırsat Eşitliği İçin Çalışıyoruz

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerinde.

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerinde. Bazı okullar tamamen yıkılmış. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a giden Bakan Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Sur ilçesi tarihi İçkale Müze Kompleksi'ndeki valilik makamında görüştü. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın eğitimde en çok önem verdikleri illerden biri olduğunu vurgulayarak, derslik başına düşen öğrenci sayısı 57 iken yapılan yatırımlarla bu sayının 33'e düştüğünü belirterek, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da 33'den 16'ya indiğini söyledi. Yılmaz, okul ve derslik sayısının artırılmasıyla öğretmen başına düşen öğrenci sayısının da azaldığına işaret ederek, "Bu çok büyük bir öğretmen ataması yaptığımızı da gösteriyor. Diyarbakır'daki evladımızın çok nitelikli bir eğitim almasını istiyoruz. Fırsat eşitliğini Türkiye'nin en ücra köşesine bile götürmek istiyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalar fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik" diye konuştu.

    TEOG sınavlarında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayanlar arasında Van'ın Erçiş, Ağrı'nın Diyadin, Şırnak'ın İdil ve Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinden öğrencilerin de bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu öğrencilerin dershaneye gitmeden, sadece devlet okullarındaki eğitim ve kurslardan faydalanarak bu puanları aldığını dile getirdi.

    "DİYARBAKIR'DA 66 EĞİTİM YATIRIMI DEVAM EDİYOR"

    "Diyarbakır'da 66 eğitim yatırımı devam ediyor. Bu yatırımlar tamamlandığından Diyarbakır'daki eğitim kalitesini artıracağız" diyen Yılmaz, öğretmenin öğrenciye zaman ayırma süresini artırabilmek için öğretmen sayısını da artıracaklarının altını çizdi. İsmet Yılmaz, bu konuda çok önemli mesafeler aldıklarını, önümüzdeki dönemde yarım kalan yatırımların tamamlanacağını belirterek, özetle şunları söyledi:

    "Bu sıkıntılı dönemlerde bu coğrafyada 100'ün üzerinde okula hasar verildi. Önümüzdeki dönemde eğitim kalitesini geçen yıla oranla artırmak, yapılacak yatırımları incelemek, hasar tespitlerini yerinde görmek için buraya geldik. Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin geleceği eğitimde de diğer alanlarda da aydınlık.

    Bölgede hasar gören okul sayısı 100'ün üzerinde. Bazı okullar tamamen yıkıldı. Diyarbakır'da 66 okulun yatırımı devam ediyor. Birçok okulu ve yatırımı yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Yeni yapılan okulları hizmete koyacağız. Okullardaki onarım çalışmalarını en kısa zamanda tamamlayacağız.  Eğitim konusunda hiçbir kaynak sıkıntımız yok. Eğitim ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında çok güzel bir eğitim iklimini öğrencilerimize sunmak istiyoruz.

    "ÖĞRETMENLERİMİZİ 3 YIL BOYUNCA BULUNDUKLARI OKULLARDA TUTACAĞIZ"

    Geçen yıl Ağrı'ya atanan öğretmen sayısı 3 bin 200. Bir yıl sonra 2 bin 400 öğretmen tekrar ayrıldı. Bir öğretmen bu bölgede öğrencisiyle sadece bir eğitim ve öğretim yılında duruyor veya ikinci eğitim öğretim yılını tamamlamıyor ise bu durumda kaliteli bir eğitim olmaz. Dolayısıyla burada bulunan öğretmenlerin öğrencilerine kaliteli bir eğitim verebilmesi için en az 3 yıl kalması gerekiyor. Bunun için bir yasa getirdik. Milli Eğitim Komisyonu'nda bu yasa kabul edildi. Meclisimizin gündemine gelmek üzeredir. Dolayısıyla bu yasa çıktığında ilk atamalarda atanan öğretmenlerimizi 3 yıl boyunca bulundukları okullarda tutacağız. Şimdiki kanunda da bu durum var ama mazeret atamaları ve raporlar nedeniyle burada öğretmen tutmak mümkün değil.

    Bölgedeki eğitimin kalitesini artırmak için sözleşmeli öğretmenliği getirdik. Milli Eğitim Komisyonu'ndan tasarı geçti, konu Meclis gündeminde. Önümüzdeki dönemde bu konunun uygulamaya geçecek. Geçen yıl şubat ayında 30 bin öğretmenin atamasını yaptık, yasa çıktıktan sonra önümüzdeki şubat döneminde yeni öğretmen atamalarını gerçekleştireceğiz."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title