Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bilin ki sandıktan 'evet' çıkması halinde buna 'hayır' diyenlere bile hayır edecek bizim bu 'evet'imiz. 'Evet' denildiğinde Türkiye'nin önü açılacak, Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bilin ki sandıktan 'evet' çıkması halinde buna 'hayır' diyenlere bile hayır edecek bizim bu 'evet'imiz. 'Evet' denildiğinde Türkiye'nin önü açılacak, Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulacak." dedi.

Bakan Yılmaz, partisinin il başkanlığı tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen "Vefa Yemeği"ne katıldı.

Burada konuşan Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek, halk oylamasına "evet" oyu verildiğinde Türkiye'nin etkin ve güçlü bir yönetime kavuşacağını söyledi.

"Bizim inancımızda vardır. 3 kişi bir yola çıkarsa aralarından birisinin başkan yapılması kültürümüzün gereğidir." diyen Yılmaz, "3 kişi yola çıktığında bir başkan gerekir de 80 milyonluk millete bir başkan gerekmez mi? Dolayısıyla da mutlaka 80 milyona bir başkan gerekir. Peki başkan kim olacak? Ona da millet karar verecek. 'Bu milletin seçtiği başımızın gözümüzün üstünde' dersen, 'milletin seçme kuvveti de kudreti de vardır' dersen sıkıntı kalmıyor zaten. Bilin ki sandıktan 'evet' çıkması halinde buna 'hayır' diyenlere bile hayır edecek bizim bu 'evet'imiz. 'Evet' denildiğinde Türkiye'nin önü açılacak, Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulacak." ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu içeridekiler niçin itiraz ederler anlamam ama dışarıdan itiraz edenlerin güçlü bir Türkiye'den rahatsız olduğunu herkes anlar. Çünkü onların bu coğrafyada hesapları, planları var. Diyorlar ki, 'Türkiye güçlü olursa biz bu coğrafyada istediğimiz planı yapamayız.' Onları anlayabilmek mümkün de Türkiye'de olanları anlayabilmek mümkün değil. 16 Nisan'da önümüzde iki yol var. Birisi 'evet' yolu birisi 'hayır' yolu. Bazı kardeşlerimi görüyorum diyorlar ki, 'Evet yolunda Tayyip Erdoğan ile Bahçeli var, ben ondan dolayı evet vermeyeceğim' diyor. O kardeşlerime şunu söylerim, 'evet' yolunda Tayyip Erdoğan ile Bahçeli var diye 'evet' vermezsen bil ki 'hayır' yolundaki yol arkadaşlarına bir bak da o senin evlatlarına, torunlarına, bundan sonra her kim gelirse gelsin, nesline, hiç kimseye izah edemeyeceğin bir utanç vesilesi olur. Bunu çok açık ve net bir şekilde söylüyorum. 'Hayır' yolunun yolundan gidenler PKK'lı teröristler, 'hayır' yolunun yolundan gidenler DEAŞ teröristleri, 'hayır' yolunun yolundan gidenler bu ülkeye ihanet etmiş FETÖ teröristleri. Dolayısıyla da diyoruz ki, onlarla aynı yolda olmak bir utanç için bütün neslinize yeter. Hayır yolunda, onların o şer yolunda, onların o şer ittifakının yanında olmayacağız. İnşallah 16 Nisan'a kadar bu kadroya uyku haram. Gece gündüz çalışırsak inanıyoruz ki bu coğrafyada yeniden bir rekoru AK Parti teşkilatları kırar."

Yemeğe, AK Parti Sivas milletvekilleri Selim Dursun ile Mehmet Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title