Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şimdi önümüzde bir fırsat var. Daha iyi bir yönetim için 2007 yılında başlatılan anayasa değişikliğinin tamamlanması gereklidir.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şimdi önümüzde bir fırsat var. Daha iyi bir yönetim için 2007 yılında başlatılan anayasa değişikliğinin tamamlanması gereklidir." dedi.

Yılmaz, Kütahya Belediyesi Hazer Dinar Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni yönetim sistemiyle Türkiye'yi daha iyi bir geleceğin beklediğini söyledi.

Türkiye'nin bugününün dünden daha iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kimsenin şüphesi olmasın Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi. Daha iyi gelecek de bizleri bekliyor. Yarınlarımız da bugünlerimizden daha güzel olacak. Daha iyi bir gelecek için daha iyi bir yönetim sistemine sahip olmamız gerektiği hususu tartışmasızdır. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Daha iyi bir yönetim için 2007 yılında başlatılan Anayasa değişikliğinin tamamlanması gereklidir."

"Etkili bir yönetim sistemine sahip olmak istiyoruz"

Yılmaz, bu doğrultuda hazırlanan anayasa değişikliği teklifinin Meclisten AK Parti ile MHP milletvekillerinin desteğiyle geçtiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız da imzaladıktan sonrada Resmi Gazete'de yayımlandı. 16 Nisan'da halk oylaması yapılacak. Niçin? Daha iyi bir yönetimi Türkiye hak ediyor mu etmiyor mu? Daha iyi bir yönetimle 2023 hedeflerimiz var. 2 trilyon dolar milli gelirimiz olacak. Kişi başına düşen gelir 25 bin dolar olacak. Ülkemizi yarınından kaygı duymayacak bir duruma getirmek istiyoruz. Bunu yapabilmek içinde daha etkili bir yönetim sistemine sahip olmak istiyoruz."

Anayasaların devleti hukuk çerçevesinde tutmak için toplum tarafından hazırlandığına işaret eden Yılmaz, fakat bugüne kadar Türkiye'de hiçbir zaman öyle olmadığını, aksine anayasaların Türkiye'de vatandaşı belli bir çerçevede tutmak için devlet bürokrasisi tarafından hazırlandığını aktardı.

"Bu yapılan değişiklik kesinlikle daha demokratiktir"

Yapılan değişikliğin daha demokratik bir sistemi getirdiğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Daha demokratik bir Türkiye mi istiyoruz? Bu yapılan değişiklik kesinlikle daha demokratiktir. 2002 yılında bizim aldığımız oy ne kadardı? Yüzde 34. Mevcut sistemde yüzde 34 ile bir partiye yönetme hakkı verdiniz. Bu doğru mu? Peki bundan sonra bu anayasa değişikliği geçerse bu ülkeyi yönetebilmek için ne kadar oy almak lazım? Bundan sonra Türkiye'yi yönetmek için an az yüzde 51 oy almak lazım. Yüzde 34 ile bu ülkeyi yönetmek mi, yoksa yüzde 50'nin üzerinde oyla yönetmek mi? Sizce hangisi daha demokratik?"

Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda, halkın kendisinin güçlü veya zayıf liderlerle yönetilmesini de oylanacağını belirtti.

"Halk en büyük terazidir"

En büyük denetimi milletin yapacağını vurgulayan Yılmaz, "Halk en büyük terazidir. Yeni sistemde millet, Cumhurbaşkanı yanlış yaparsa Cumhurbaşkanını çıkarmayacak. Halk, milletvekilleri yanlış yaparsa onu da çıkarmayacak. Bizim bundan sonra çok çalışmamız lazım. Çalışırsak bu millet bize sahip çıkacaktır. Şimdiye kadar böyle oldu. Millet kendini 21. yüzyıla taşıyacak kişilere inanacaktır. Çok daha büyük başarı elde etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"16 Nisan'da rehberimizi seçeceğiz"

Yılmaz, "16 Nisan'da rehberimizi seçeceğiz." ifadesini kullandı.

İsmet Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Seçeceğimiz o rehberde bu milletin en zor döneminde, 15 Temmuz'daki gibi planları boşa çıkaracaktır. Yani 16 Nisan'da rehberimizi seçeceğiz. 15 Temmuz'da halk, liderinin öncülüğünde Allah'ın izniyle işgal girişimini boşa çıkartmıştır. 15 Temmuz'da göstermiştir ki Türkiye'nin zayıf hükümetlere ve zayıf liderlere ihtiyacı yoktur. Türkiye'nin güçlü liderlere ihtiyacı var. 16 Nisan'da sandığa vardığımızda zayıf adamla mı yönetilelim, güçlü adamla mı yönetilelim? Onun tercihini yapacağız. Bir daha 15 Temmuz'lar olmasın, olursa da bu işgal hareketinin önüne geçecek liderler istiyorsak 'Evet' demeliyiz."

Kaynak: AA / Politika

Kütahya Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title