Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Şunu gösterdiniz, iman dolu yürek tanktan da toptan da silahtan da büyüktür.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Şunu gösterdiniz, iman dolu yürek tanktan da toptan da silahtan da büyüktür. İnanan insandan büyük silah, güç yoktur." dedi.

Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti. Demokrasiye sahip çıkan halka teşekkür eden Yılmaz, "Bir destan yazdınız, böyle bir destan dünyada yazılmadı. İşte bu destan milli iradeye sahip çıkma destanı." diye konuştu.Milletin iradesine, kendi seçtikleri vasıtasıyla sahip çıktığını vurgulayan Yılmaz, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatleri itibarıyla milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi ordumuz içinde de örgütlenmiş paralelci cunta tarafından gerçekleştirilen bu hain kalkışmaya hak ettiği cevabı önce aziz milletimiz verdi, bundan sonra da Türk yargısı, Türk adaleti verecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Bu menfur girişim karşısında duran Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere hükümete, güvenlik güçlerine ve halka içtenlikle teşekkür eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Darbeci ihanet odaklarına yönelik olarak ortaya konulan bu demokratik duyarlılığı ve cesareti her türlü takdirin üstünde görüyoruz. Bu sayede ülkemizin yarınlarına olan umudu artmaktadır. Şüphesiz ki ülkemizin ileri demokrasiye ve gerçek bir hukuk devletine ulaşma yolundaki azim ve kararlılığı artarak devam edecektir. Bu süreçte başta paralel devlet yapılanması olmak üzere her türlü vesayet ve terör odağına yönelik haklı mücadelemiz başarıyla sonuçlanacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde başlayan menfur darbe teşebbüsü sonucunda hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum."

Hastanede ziyaret ettiği yaralıların hepsinin yüzünün güldüğünü anlatan Yılmaz, bu kişilerin çok büyük bir iş başardıklarını, bu ülkenin kaderini yeniden çizdiklerini ve milletin hakkını, hukukunu koruduklarını belirtti.

Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkın sarsılmaz birliğini hedef alan bu alçak kalkışmaya karşı can siperane şekilde mücadele eden ve demokrasi şehitleri olarak tarihe geçen bu kahraman insanlar arasında eğitim camiasının temsilcilerinin de bulunduğunu aktaran Yılmaz, ülkesine ve tüm insanlık değerine ihanet eden darbeci çete üyeleri tarafından açılan ateş sonucunda hayatlarını kaybedenlere rahmet diledi.

"İnanan insandan büyük silah yoktur"

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Size ait olan tankınızı, topunuzu ve uçaklarınızı ihanet şebekeleri ele geçirdi, gasbetti, namluları size doğrulttu, ateş etti. Onlara karşı siz yüreklerinizle ve yumruklarınızla mücadele ettiniz ve kazandınız. Şunu gösterdiniz, iman dolu yürek tanktan da toptan da silahtan da büyüktür. İnanan insandan büyük silah, güç yoktur. Siz haklıydınız, hak yolunun yolcularının kaybettikleri görülmedi. Hak yolunda yürümekte Cenab-ı Allah 79 milyonu sabit kılsın. Ne mutlu bizlere bu milletin bir ferdiyiz, gönlümüzle, dilimizle, kanımızla, mizacımızla bu milletin bir ferdiyiz. Dünyada ve ahirette ebediyen kardeşiz. Allah bizleri bugün topladığı gibi yarın da kıyamette peygamber efendimizin sancağı altında toplasın. İnanıyorum ki inşallah orada da toplanacak çünkü doğru yoldayız ve doğru yolda ilerliyoruz. Bu millet çok darbe gördü ve bu millet çok acı çekti ancak bu masum, mağdur ve mazlum millet, 15 Temmuz darbesi gibi ilkesiz ve değer yargılarına uzak bir darbe görmedi. "

Milletin inancıyla bu darbenin akamete uğratıldığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye bu konuda da tüm mazlum milletlere örnek oldu. Darbede önceki tarihlerde milleti teslim alan tankları görürdük, 15 Temmuz milli irade halk direnişinde tankları teslim alan milletimizi, halkımızı gördük. Ezanları susturan darbeleri görmüştük, şimdi hamdolsun darbeleri bitiren ezanları... Millete 'ne hakkınız var' diyen darbeciden bugün darbeciye 'ne işiniz var' diyen milleti gördük. Kendine güç fehmedenlerin gücünün halk karşısında yek ile yeksan olduğunu gördük. Hem de tek silahı memleket kadar büyük yüreği ve memleket kadar büyük yumruğu olan aziz milletimiz karşısında. Milletimizin hafızasına kaydedilmiştir."

Bu memleketin şehit kanlarıyla alındığını ve başka türlü de verilmeyeceğini dile getiren Yılmaz, "Bu millet yumruklarıyla da kavgaya girse yine de kazanacağını gösterdi. Elinde ne silah vardı ne top vardı, sadece inanmış bir yürek, bir de yumruk. Bir de bu aziz vatan yaşayarak ve göstererek ispat etti, bu vatanın kimin olduğunu." dedi.

"Çoğu gitti azı kaldı"

Yılmaz, bu milletin vatan için, bayrak için can vereceğini 15 Temmuz'da bir kez dehe gösterdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir daha olsa, birinci etabınızda da gösterecek, ikinci etabınızda da üçüncü etabınızda da gösterecek. Neyle gelirseniz gelin, kaç etabınız olursa olsun hepsinde de bu millet, bu vatanın, bu bayrağın sahibi olduğunu bu milletin, bu devletin sahibi olduğunu gösterdi ve bundan sonra da gösterecektir. Bir haftadan beri nöbettesiniz, işinizi ihmal etmeden vatan nöbetini yerine getiriyorsunuz. Askerlik bir vatan ödevi ama bilin ki bu demokrasi nöbeti de askerlik kadar kutsal. Çoğu gitti azı kaldı. İnşallah aydınlık, demokratik günlere, kalkınmış günlere, bu şanlı bayrağın çok daha gür dalgalandığı, çok daha gururla, onurla dalgalandığı günlere hep beraber erişeceğiz. Biz biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız vatandaşlarımıza diyecek ki 'teşekkür ediyoruz, Allah yüzümüzü ak eylesin, şimdi artık evlerinize çekilebilirsiniz.' Onu bekleyeceğiz ve biz de çekileceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrini bekleyeceklerini ifade eden Yılmaz, "Ne zaman 'bayrağa koş' derse o zaman bayrağın yanında olacağız. Ne zaman 'vatan sizden vazife bekliyor' derse yanında olacağız. Biz böyle bir oldukça, beraber oldukça, hiçbir parti ayrımı yapmaksızın, hiçbir inanç ayrımı yapmaksızın aynı güneşin altında yaşayanlar, aynı havayı soluyanlar ve bu topraklarda yaşayanlar bir oldukça, beraber oldukça inşallah Türkiye'nin yarını çok daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, Türkiye topraklarının her karışının şehit kanıyla sulandığının bir kere daha tüm dosta ve düşmana gösterildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu darbeyi yapan güce dedik ki 'bunlar bu Türkiye'nin yerlileri değildir, bunlar Türkiye'ye tehdittir' dediğimizde bazı kardeşlerimiz tereddüt etti. Dediler ki 'nesi var bunların?' Biz bunu söylerken bu yapının Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Genelkurmay Başkanını, MİT müsteşarını dinlediğini biliyorduk. Bu yapının MİT tırlarına operasyon yaptığını biliyorduk. Bir ülkenin Genelkurmay Başkanını, MİT'i kim dinler? Eğer karşı istihbarat örgütü değilsen, karşı istihbaratın ajanı değilsen, karşı istihbaratın maşası olmadıysan benim MİT'imi, Genelkurmayımı, Başbakanımı, Cumhurbaşkanımı niye dinlersin? Benim MİT'e ait tırlarıma niye operasyon düzenlersin? 15 Temmuz söylediklerimizin hepsinin doğru olduğunu gösterdi. Zaman ve tarih bizleri haklı çıkardı. Bu darbeyi yapanların, bu milletin yerli ve milli unsurları olmadığını bir kez daha gördük. Ne yaptılar, meclise bomba attılar, mecliste kim var AK Partililer var, bu milletin yarısı. Başka kim var CHP var, bu milletin dörtte biri. Başka kim var, MHP var, bu milletin geri kalanı. Sen AK Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcilerinin bulunduğu yere bomba atacaksın. Sorarız sen kimin temsilcisisin, sen kiminle darbe yapacaksın, sen bu ülkeyi yarın kiminle yöneteceksin. Bunlar yerli de değil, milli de değil. Bunlar millet düşmanı bundan hiç şüpheniz olmasın."

Bu arada meydanı dolduran binlerce Sivaslı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabını alana kurulan dev ekrandan izledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin platform üzerinde ellerinde Türk bayraklarıyla halkı selamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title