Haberler

    Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 4+4+4 Sistemiyle İlgili Bir Çalışma Yapılmıyor

    Karahan Tüneli'nin hizmete açılması dolayısıyla Malatya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Malatya Valilisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

    Karahan Tüneli'nin hizmete açılması dolayısıyla Malatya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Malatya Valilisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Malatya'nın eğitimde Türkiye'de iyi bir yerde olduğunu belirten Bakan Yılmaz, daha yapacakları çok iş olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

    "Daha yapmamız gerekenler var. Sağlıkla eğitim hiçbir zaman tamamlanmayan hizmetler. Ne yaparsanız mutlaka yeni bir şey ister. Ülkemizde varsa yoksulluk ve terör sorununu çözmenin yolu eğitimden geçer. Dolayısıyla eğitim de hükümet programında Sayın Başbakan'ın açıkladığı 6 çalışma konularımızdan biri. Önümüzdeki dönemde eğitimin temel taşının öğretmen olduğunu bilerek inşallah onlarla çağdaş, 21. yüzyıl Türkiye'sini hep birlikte inşa edeceğiz."

    Yılmaz, bir gazetecinin, eğitim sistemi ve sözleşmeli öğretmen uygulamasını sorması üzerine, 4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunlarının bu yıl alındığını hatırlattı. Eğitimin yaşayan bir olgu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Daha iyiye, daha mükemmele gitmek için bir çalışma yapılması lazım. Bu sistemin (4+4+4) sonuçlarını yeni aldık. Dolayısıyla değiştirmek için bakanlığımızda bir çalışma yapılmıyor. Öncelikle bunu söyleyeyim bakanlığımızda 4+4+4 ile ilgili yeni bir çalışma yapılmıyor" dedi.

    "TÜRKİYE'DEKİ EĞİTİM KALİTESİ ÖĞRETMENLE YÜKSELİR"

    Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına da değinen Yılmaz, Ağrı'ya bir yıl önce 3 bin 200 öğretmen atandığını ertesi sene ise 2 bin 400'ünü oradan ayrıldığına işaret etti. Bölge insanına daha iyi, nitelikli ve kaliteli eğitim verilmesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi:

    "Bu eğitimi verebilmek için eğitimde sürekliliği sağlamak gerekiyor. Öğretmenlerin belli sürelerle orada kalabilmesi lazım ki öğrencisini ve ailesini tanısın. Çocuğun hangi alanlarda becerisi ve yeteneği var, onu görsün. Bunun için öyle 6, 8 aylık eğitimle olmaz. Dolayısıyla diyoruz ki 5 yıl sözleşmeli olarak kalsın. Performansına bakalım. Ondan sonra da kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın. 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkaralım, istiyoruz. Türkiye'deki eğitim kalitesi öğretmenle yükselir ama bunun için öğretmenleri mutlaka desteklemek, varsa sorunları çözmek lazım. Öğretmeni, öğrencisine kendi bilgi birikimini aktaracağı sürece o yerde tutmak gerek. Bunu tutabilmenin yolunun sözleşmeli öğretmenden geçeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bülent Tüfenkci Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title