Haberler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Mehmet Akif İnan'ı Anma" Programına Katıldı

Memur-Sen’in düzenlediği “Mehmet Akif İnan’ı Anma” programına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Unutamadığım Öğretmenim” teması ile gerçekleşen “Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması”nda birinci olan İnönü Üniversitesi öğrencisi Derya Ödemiş’e hediye verdi.

Memur-Sen'in düzenlediği " Mehmet Akif İnan'ı Anma" programına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Unutamadığım Öğretmenim" teması ile gerçekleşen "Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması"nda birinci olan İnönü Üniversitesi öğrencisi Derya Ödemiş'e hediye verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Memur-Sen'in düzenlediği " Mehmet Akif İnan'ı Anma" programına katıldı. Programa Bakan Avcı'nın yanı sıra, eski bakan Recai Kutan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve çok sayıda davetli katıldı. Programda, "Unutamadığım Öğretmenim" teması ile gerçekleşen Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada 1'inci olan İnönü Üniversitesi öğrencisi Derya Ödemiş hediyesini Bakan Avcı'nın elinden aldı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, ödül töreninde yaptığı konuşmada, programdaki öğrencileri ve öğretmenleri gıpta ile izlediğini, onların mutluluklarını yaşarken birbirlerine ifade edebildiklerini söyledi. Bakan Avcı, milli eğitim bakanlarının bile unutulduğunu, ancak öğretmenlerin unutulamadığını vurgulayarak verdikleri mükafatlarla öğretmenleri hatırladıklarını dile getirdi. Kendisinin de resim öğretmenini unutmadığını ifade eden Bakan Avcı şunları anlattı:

"Rahmetli resim öğretmenim Cevat Ülger'i anlatmak isterdim. Cevat Ülger, Eskişehir Maarif Kolejinde resim öğretmenimizdi. İlk tanışmamız hikayemiz de oldukça sevimlidir. 1964 yılında Eskişehir Maarif Koleji hazırlık sınıfına başlıyoruz, o zamanlar maarif kolejleri 7 yıl; 1 yıl hazırlık, 3 yıl ortaokul, 3 yıl lise, yatılı okul, çarşamba günü resim dersimiz var, ilk ders. Büyük sınıflardan ağabeyler geldiler, dediler ki, 'Yarın sizin resim dersiniz varmış, o resim dersine gelecek öğretmen Cevat Ülger, o komünisttir, onun söylediklerine fazla inanmayın. Dikkatli olun o komünisttir.' Cevat Hoca geldi, derse girdi, herhalde o günlerde gözlerinde bir rahatsızlık var, siyah koyu güneş gözlükleri takmış. Cevat Hocayı öyle görünce dedik ki hakikaten komünistmiş."

Eskişehir, Bursa ve İstanbul'daki bazı camilerin mimarlığını Cevat Ülger'in yaptığını hatırlatan Avcı, "Eskişehir'e yolunuz düşerse merkezinde Reşadiye Camisi vardır. Caminin mimarı benim sevgili hocam Cevat Ülger'dir. Bursa'ya doğru yola çıkarsanız Eskişehir'den, yolun iki tarafında çok güzel iki tane küçük cami vardır, onların mimarı benim sevgili hocam Cevat Ülger'dir. İstanbul'da Küçüksu'da camisi vardır, vitrayları vardır ve öğrencileri vardır" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Mehmet Akif İnan; iman, irfan ve aksiyon adamıydı. O, 'Bütün vakitlerim sana ayarlı. İste hesabını rüyalarımın" beyitinde dile getirdiği aidiyet ve mesuliyet bilinciyle rızai bari yolunda 60 yılını vakfetti. Şair, yazar, öğretmen, mütefekkir, yayıncı, hatip, aydın, sanatçı ve sendikacı unvanlarını sonuna kadar hak etti ve uğraşlarının tamamının içerisini doldurabilmeyi başardı. Düşüncelerini en fazla pratiğe aktarma şansını yakalayan birisidir Akif İnan. Duygu ve düşünce adamı olarak, şiir ve yazılarında ortaya koyduğu duruşu, hatip olarak kitleleri etkilemesi ve yönlendirmesi, sendika lideri olarak kurumsal yapıyı inşa etmesi Akif İnan'ı farklı kılan yönlerden. Türkiye'de maalesef edebiyat öğretmenleri, edebiyat alanında faaliyet gösteren akademisyenlerimizin çoğu esersizdirler. Mehmet Akif İnan alanının teorisini anlatmakla yetinen birisi olmadı ve bir edebiyat öğretmeni olarak kalmadı. O kendi edebi anlayışıyla, hem nesir, hem şiir türünde eserleriyle, aynı zamanda medeniyet değerleri bağlamında farkını ortaya koydu" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Akif İnan Memur Sen Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title