Haberler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dershane Dernek Temsilcileriyle Biraraya Geldi

TÖDER Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel ve ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü, dershanelerin dönüşüm süreciyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hareket edecekleri için rahatladıklarını söylediler.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dershane...

TÖDER Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel ve ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü, dershanelerin dönüşüm süreciyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hareket edecekleri için rahatladıklarını söylediler.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Dershane Dernek Temsilcilerini kabul ettikten sonra ortak basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Binası'nda gerçekleşen toplantıdan sonra Türk Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkan Yardımcısı İbrahim Taşel ve Özel Dershaneler Birliği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dönüşüm için verilen süre ve sürecin tamamlanması için 4 yılın mı gerekli olduğunun sorulması üzerine TÖDER Başkan Yardımcısı Taşel, "Gelecek yıl dershaneler olacak mı olmayacak mı? Öğrencilerin merak ettiği buydu. Gelecek yıl dershaneler olacak ve bu süre içerisinde Bakanlar Kurulu'na gidecek, Meclise inecek ve bir takım değişmeler yapılacak. Bakanımızında ifade ettiği gibi çalışanların, buradan hizmet alan kişilerin mağdur olmayacağı paydaşlarla iletişim içerisinde gerçekleşecek bir düzenleme olacak. Bu henüz çalışma aşamasında olan bir şey sadece niyet ve çerçeve belli. Niyet kimsenin mağdur olmaması, çerçevede özellikle bugüne kadar birikimi olan dershanelerin öğretmen kapasitesinden mümkün olduğunca yararlanılabilecek bir dönüşüm gerçekleşmesidir" şeklinde konuştu.

"ŞUAN İTİBARİYLE 2 ÖNEMLİ KONU VAR"

Özel Dershaneler Birliği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü ise, tasarıyla ilgili sorulan soru üzerine, "Tasarıyla ilgili bugün bir şey paylaşmadık. Şuan itibariyle 2 önemli konu var. Bizim açımızdan. Bunlardan bir tanesi Ocak'tan itibaren yeni dönemle ilgili kayıtlarımızın yapılabiliyor olması, yani henüz tasarı haline gelmemekle birlikte Bakanlığımız, önümüzdeki dönemde devam edeceğimizi ifade etmiş oldular. Bunu önemsiyoruz. İkinci altını çizeceğimiz çok önemli hususta tasarı olarak Meclise Ocak ayında gelmesi düşünülen konunun bizlerle paylaşılarak paydaşlarla paylaşılarak içini birlikte tamamlayacağımız bir süreçle gelecek. Hem bunu önemsiyoruz, hem şuan itibariyle içerik ne olacak derseniz buna cevap verme imkanımız yok çünkü o kısmını şuanda yok sayalım birlikte tamamlayacağımız olarak algılayalım" ifadelerini kullandı.

Konunun 1 buçuk yıldır gündemde olduğunu hatırlatılarak sorulan soruya ise Köprülü, "Şuan itibariyle bunları yok sayıyoruz yeni baştan Bakanlığımızla içeriğini birlikte dolduracağımız bir süreç yaşamaya başlayacağız" dedi.

Bir gazetecinin, " 'Akademik Lise' sizin tabirinizle ne kadar bir süre devam edecek" sorusu üzerine, "Cevap vermem için bunları konuşmuş netleştirmiş olmam lazım. Henüz o kısma geçmiş değiliz tasarıyı içeriğini birlikte Bakanlık yetkililerimizle birlikte tamamlayacağımız için net bir şey bu anlamda söyleyemiyorum" cevabının verdi.

Basına yansıyan haberlere ve baskı sonucumu dönüşüm olduğunun sorulması üzerine Köprülü, "Geldiğimiz nokta farklı bir nokta dershaneler Ocak 2014'te kayıt alamayacak ve Haziran da kapatılacak haberleri vardı. Doğal olarak sektörde hizmet veren tüm arkadaşlarımızın infialine sebep oldu. Ancak geldiğimiz nokta farklı bir nokta ilk cıkıştaki gibi 2014 Haziran'da kapatılacak değil en azından daha sonraki yıllara sarkmış bir konu söz konusu ve de alınacak kararlarda birlikte hareket edeceğimiz durumu söz konusu olduğu için bir parça rahatladığımızı ifade edebilirim. Şu anda Bakanlığın ön gördüğü 1 yıl ama bu değişebilir mi bunu zaman gösterecek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İbrahim Taşel Nabi Avcı Köprülü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title