Haberler

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "Avrupa Böyle Tekleyici, Dışlayıcı Olursa Avrupanın Zevali...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "Avrupa böyle tekleyici, dışlayıcı olursa Avrupanın zevali yakındır"İZMİR - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz İzmir Valiliğine yaptığı ziyarette cumartesi günü Hollanda ile yaşanan kriz hakkında konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: "Avrupa böyle tekleyici, dışlayıcı olursa Avrupanın zevali yakındır"

İZMİR - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz İzmir Valiliğine yaptığı ziyarette cumartesi günü Hollanda ile yaşanan kriz hakkında konuştu. Yılmaz, "Avrupa böyle tekleyici, dışlayıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı olursa Avrupanın zevali yakındır" dedi.

İzmir'e biri dizi programa katılmak için gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz İzmir Valiliğini ziyaret etti. Yılmaz'ı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi karşıladı. İzmir Valiliği anı defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, cumartesi günü Hollanda ile yaşanan krizi değerlendirdi. Bunun Avrupanın bir iç meselesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Avrupanın iç meselesi iç sorunu fakat bize de yansıyan yönü oluyor. Avrupada ırkçılık yükseliyor. Dolayısıyla bu ırkçılığı engellemek için bu ırkçılığı doğuran sebepleri ortadan kaldırmak için Avrupadaki ülkelerin Almanya olsun Hollanda olsun Belçika olsun veya Fransa olsun gerekli tedbirleri alması lazım. Peki almazlarsa ne oluyor? Irkçılıkla yaklaşırsanız; İşte bu cumartesi Hollanda'da gördüğümüz olay oydu. Wilders iktidar olmasın diye bir gayret var. Ama bilinki o gün Wilders iktidardaydı. Dolayısıyla iktidarda olduğunda ne oluyor? Ulusal hukuk ihlal ediliyor. Bu ırkçılar iktidarda olduğunda ne oluyor? İşte Hollanda'nın yıllardan beri geçmiş bir itibarı varsa o itibarını yerlerde süründürüyor. Dolayısıyla bu gidişatın Avrupa ülkelerine itibar kazandırdığı, değerini artırdığı söylenemez. Tabi bundan bize de düşen bir pay var. Türkiye hiçbir zaman bir ırkçı bir ayrımcı politika gütmemiştir" diyerek Avrupanın tekleyici, dışlayıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı olmaya devam etmesi durumunda Avrupanın zevalinin yakın olduğunu ifade etti.

Yeni sistemde pilot il İzmir

İzmir'in yarınının bugünden daha güzel olacağını aktaran Yılmaz, eğitim sistemi üzerine açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "İzmir'İn bildiğiniz gibi 30 ilçesi var. 30 ilçesinin 25'inde eğitimle ilgili fazla bir sıkıntımız yok. Ama 5 ilçesinde ikili eğitimle ilgili okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına almakla ilgili ilave bir çalışmaya ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde inşallah yatırımlarımızla birlikte, Başbakanımızın talimatı uyarınca 2019 yılı sonuna kadar İzmir'de ikili eğitimi ortadan kaldıracağız. Okul öncesi 5 yaş eğitiminin tamamını zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Bide yine Başbakanımızın eğitimle ilgili üçüncü talimatı da 5'inci sınıfları İngilizce ağırlıklı olarak ama haftada 20 saatin üzerinde bir İngilizce, tabi İngilizce olarak söylüyorum ama kimileri için Fransızca, kimileri içinde farklı bir dil olacaktır. Yani yoğunluklu bir İngilizce sınıfı-yılı haline getirmek için bir çalışmamız var. Pilot çalışma olarak önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağız. İnşallah bu pilot iller arasında İzmir de olacaktır diye düşünüyorum." dedi.

YGS'ye geç kalan öğrenciler 15 dakika önce orada olacaklarını taahhüt etmiş

Pazar günü yapılan YGS sınavına geç kalan öğrenciler için de bir açıklamaya yapan Yılmaz, "Aynı sizin gördüklerinizi vatandaşın gördüklerini bizde görüyoruz. Aynı şey gereğince ÖSYM Başkanımızı aradım. ÖSYM Başkanımızın söylemiş olduğu şu: Sınava girerken bir sınav giriş belgesi veriyoruz. Bu sınav giriş belgesini kişiler internet üzerinden alıyorlar. İnternet üzerinden bu kimlik belgesi verilmeden önce mutlaka orada uyarı olduğunu, işte 15 dakika önce orada olmayı taahhüt ediyorum, orada mutlaka olacağım diyerek buton olduğunu, o butona bastıktan sonra kimlik kartının alınabileceğini ifade etti. Dolayısıylada okudum, anladım, bastım, evet diye yani vatandaşları bir bilinçlendirme diye bir durum var. Yani hiçbir şey yokmuşta gelenleri 15 dakika almadım benim haberim yoktu gibi bir yaklaşım doğru değildir. Ama böyle bir şey olmuş kişiler hata yapmış, hatalarının da bedeli ağır olmuş onu da söyleyeyim. Artık bir dahaki yıllarda mutlaka 15 dakika değil yarım saat önce orda olma lazım. Genel kural şu 8'de gel gelemiyorum o halde 8'de gelemiyorsan 7'de gel derler" diyerek öğrencilere uyarıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İzmir Valiliği Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title