Haberler

Milli Eğitim Bakanı Dinçer Açıklaması

"Dijital araçların eğitimde kullanılması son derece önemli bir uygulama."

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,

"Dijital araçların eğitimde kullanılması son derece önemli bir uygulama. Artık kara tahtaların yanına bilgisayar koyuyoruz ve onunla çocuklarımıza dünyanın her hangi bir yerinde üretilmiş bir eğitim malzemesi varsa onu sunma imkanına sahip oluyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolvadin ilçesinde bazı tesislerin açılış ve temel atma törenine katıldı.

Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 31 iken, Bolvadin'de 22 ile ideal düzeyde olduğunu, bu rakamın Afyonkarahisar'da ise 28 civarında bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin, eğitimde dünyanın en güzel projelerinden biri olan Fatih Projesi'ni başlattığını ifade eden Dinçer, "Dijital araçların eğitimde kullanılması son derece önemli bir uygulama. Artık, kara tahtaların yanına bilgisayar koyuyoruz ve onunla çocuklarımıza dünyanın her hangi bir yerinde üretilmiş bir eğitim malzemesi varsa onu sunma imkanına sahip oluyoruz. Gidip bakın, heyecan duyacaksınız. Son derece modern bir teknolojiyle okullarımızı nasıl donattığımızı göreceksiniz" diye konuştu.

-" Türkiye'de büyük barajların tamamını 2015 yılında bitireceğiz"-

Bakan Eroğlu da, Afyonkarahisar'ın, kazandırılan tesislerle "termalin başkenti" olmanın yanında fizik tedavinin de merkezi olacağını belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanına hizmet götürdüklerini anlatan Eroğlu, "Geçmiş dönemde başlanan ve bitirilemeyen barajları halkın hizmetine sunduk. Türkiye'de büyük barajların tamamını 2015 yılında bitireceğiz. Türkiye'nin su sorununu 2050-2060 yılına kadar çözdük. Vahşi sulama sistemleri yerine modern sulama sistemleri getirerek fazla su tüketiminin önüne geçip, çiftçinin fazla ürün almasını sağladık" dedi.

Konuşmanın ardından Dinçer ve Eroğlu, protokol üyeleriyle butona basarak Bolvadin ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası, Gazi İlkokulu, Ceylan Emet İlkokulu, Kurucuova Göleti ve Sulaması, Büyük Karabağ Beldesi Taşkın Koruma, Dişli 1. kısım, Özburun 1. kısım sulaması ile Kutlu İçme Suyu tesislerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

- Emirdağ ilçesi ziyareti-

Daha sonra Dinçer ve Eroğlu, beraberindekilerle Emirdağ ilçesine geçti.

Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana yapılan yatırımlara, kazandırılan binalara, sağlanan teknolojik alt yapıya bakıldığında, eğitime verdikleri önemin ortaya çıkacağını belirtti.

Afyonkarahisar'da 10 yılda bin 30 civarında yeni derslik kazandırıldığını, bunların 204'ünün son 2 yılda yapıldığını vurgulayan Dinçer, ilin Türkiye standartları üzerinde bir alt yapıya sahip olan Afyonkarahisar'da, okul öncesi eğitime çocukların gönderilmesi konusunda kendilerine destek olunmasını istedi.

-"Eleştirilerin eğitim gerçeğiyle alakası yok"-

Dinçer, Türkiye'nin modern dünyanın derslik başına öğrenci seviyesine ulaştığını bildirdi.

"Yeni eğitim sistemine yönelik eleştirilerin, eğitimin gerçeğiyle hatta dünyanın ulaştığı eğitim ile Türkiye'deki eğitim arasındaki farkla alakası yok" diyen Dinçer, şöyle devam etti:

"Toplam nüfuslara bakarak mukayese ettiğimizde, ülkeler ortalama 12 yıllık eğitimde 'lise mezunu' olarak görünürken, Türkiye 'ortaokul birinci sınıftan terk' görünüyordu. 2009 yılında dünya ortalamasında okullaşma oranı lise seviyesinde yüzde 88 iken, Türkiye'de bu oran 2011'de yüzde 69'a çıkabildi. Dünya, 2020 yılına kadar yüzde 100 lise eğitimine ulaşmayı hatta Japonya gibi ülkeler nüfusunun yüzde 100'ünü üniversite mezunu yapmayı hedeflerken, AB, ABD gibi ülkeler toplam nüfusunun yüzde 90'ını lise, yüzde 40'ını üniversite mezunu yapmaya çalışırken bizde maalesef bu oranlar çok düşüktü. Dünyayla aramızda bu kadar mesafe varken bizim hala yavaş adımlarla gidiyor olmamız doğru kabul edilebilir mi-"

Eroğlu da, yurt dışındaki Türkler'in Türkiye'deki gelişmeleri çok iyi gözleyebildiğini ve Türkiye'nin itibarının artık bütün dünyada arttığını söyledi.

Eskiden yurt dışında bir toplantıya katıldıklarında masanın sonunda Türkiye'ye yer ayrıldığını anımsatan Eroğlu, "Şimdilerde ise baş köşede yer veriliyor. Kamu borçlarının Gayri Safi Milli Hasıla'ya oranı en düşük ülke, Türkiye. Bu konuda ABD, Almanya, Japonya dahil bir çok ülkeden iyi konumdayız" dedi.

Eroğlu, 3 vardiya halinde çalışılarak Zafer Havalimanı'nın tamamlandığı, 15 Kasım'da yapılacak açılışın ardından uluslararası ilk seferin Brüksel'e yapılacağı müjdesini verdi.

Yüksek Hızlı Tren inşaatının devam ettiğini hatırlatan Eroğlu, Emirdağ'a da bir istasyon yapılacağını, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi'ni daha da geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü, ilçedeki cezaevi arazisinin tahsisinin yapıldığını ve ilçeye doğalgaz getirilmesi konusuyla ilgili de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Afyonkarahisar Valisi Vali İrfan Balkanlıoğlu da, Türkiye'nin bu hızla kalkınmasını sürdürmesi durumunda, Avrupa'daki Türklerin de geleceklerini ülkelerinde kurmaya başlayacaklarını söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise İslam aleminin birlik ve beraberliğe büyük ihtiyacı olduğunu anlattı.

Protokol üyeleri birlikte kurdele keserek, Emirdağ'da İleri Biyolojik Atıksı Arıtma, Emirdağ Meydan Projesi 1. etabı, Keçili Boğazı Çevreyolu, Eski Akören, Toklucak, Elhan 1. ve 2. kısım sulama tesisleri, Elhan Köyü Taşkın Koruma, Başkonak Köyü Taşkın Koruma Tesisleri açılışları ile 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve Türkmen Akören Köyü Kanalizasyon inşaatının temellerini attı.

Muhabir: Ekip - Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Emirdağ Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title