Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. Son iki aydır yapılan harekatlarda terör örgütüne 30 yıldan beri görmediği şiddette gereken cevap veriliyor" dedi.

Bakan Avcı, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından, Türkiye Lokomotif Sanayi AŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanların Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Bu yıl ki Kurban Bayramı'nın buruk bir bayram olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, annelerine, babalarına, kardeşlerine, eşlerine, silah arkadaşlarına ve bütün milletimize sabırlar diliyorum. Gazilerimize ki aramızda onlardan da var, bu vatan için yaptıkları için tekrar şükranlarımızı ve saygılarımızı arz ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şundan emin olunuz ki hiçbir şey boşuna gitmiyor. Şehitlerimizin kanı yerde kalmıyor ve kalmayacak. Son iki aydır yapılan harekatlarda terör örgütüne 30 yıldan beri görmediği şiddette gereken cevap veriliyor. Başbakanın da dün söylediği gibi, bu nifak odaklarının beli kırılmıştır. Bununla kalmayacaktır. Arkası da gelecektir."

-"1 Kasım'da millet kendi hükümetini kendisi kuracak"

Bakan Avcı, 7 Haziran'daki seçim sonuçlarını bir fırsat gibi görenlerin, Türkiye'de bir yönetim boşluğu oluştuğu vehmine kapılanların yanıldıklarını gördüklerini vurguladı.

7 Haziran'dan bugüne kadar hiçbir şart altında memleketin hiçbir meselesinin ihmal edilmediğini dile getiren Avcı, şunları söyledi:

"Başbakanın tekrar söylediği gibi bir dakika bile görev başında kalıyorsak işimizi en doğru, düzgün ve etkin yapmak için gece, gündüz çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Memleket sahipsiz değildir. Dün de değildi, bugün de değil, yarın da olmayacak. İnşallah 1 Kasım'da herhangi bir seçim yapmayacağız. 1 Kasım'da kullanılacak oylar, şu ismin, bu ismin milletvekili olması için kullanılmayacak. 1 Kasım'da sandığa gidecek olan her bir vatandaşımız şu kararı verecek; Türkiye istikrarlı, dirayetli ve kararlı bir hükümete sahip olsun ya da olmasın. Onun için oyumuzu kullanırken, biz aynı zamanda orada, o kabinde, o oy sandığında bir hükümet kuracağız. Bu sefer hükümeti millet kuracak. Millet sandıkta istikrarı ve Türkiye'nin geleceğini teminat altına alacak dirayetli bir hükümeti kendisi kuracak. İnşallah 1 Kasım'da millet kendi hükümetini kendisi kuracak. O zaman 'şöyle olursa gelmem, böyle olursa  gitmem, ona da gitmem, buna da gelmem, onu yapmam, onu da yaptırmam' diyenler sandıkta gereken cevabı alacaklar. 1 Kasım'da Türkiye'nin geleceği, bir hükümet kurmak için oy verecekler. Bu bilinç ve şuur ile oylarını kullandıkları taktirde Türkiye'nin önü inşallah açıktır."

-"4 Ekim'de seçim beyannamemiz açıklanacak"

Bakan Avcı, 7 Haziran seçimlerinden herkesin kendine göre bir sonuç çıkardığını, kendilerinin de değerlendirdiğini, AK Parti olarak seçim sonuçlarını il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle değerlendirdiklerini bildirdi.

Hükümet olarak seçim sonuçlarının bir muhasebesini yaptıklarını kaydeden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem istişare organlarımızla hem de çok geniş katılımlı anketlerle milletimize, yeni dönem için beklentilerini, taleplerini belirlemek için sorular sorduk ve aldığımız cevapları, bize getirilen önerileri, değerlendirmeleri, eleştirileri de değerlendirdik. İnşallah 1 Kasım'dan sonra kurulacak hükümet, bütün bu yaşananlardan ders çıkarmış olan, Türkiye'nin bütün bu yaşanmışlıklarını değerlendiren bir hükümet olacak. Şimdiden hayırlı, mübarek olsun. Bu değerlendirmelerimizin nasıl yansıdığını inşallah 4 Ekim'de Ankara'da yapacağımız seçim beyannamesi toplantısında açıklamış olacağız. 4 Ekim'de seçim beyannamemiz açıklanacak ve orada bugüne kadar yaptıklarımıza ilave olarak neler yapılacağı, şimdiye kadar yapılamayan nelerin bu dönemde telafi edileceği, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın, emeklilerimizin, durumlarına ilişkin olarak ne tür düzenlemelerin yapılacağını da inşallah 4 Ekim'deki beyannamemizde halkımızla paylaşacağız."

Avcı, Eskişehir'de 29 Eylül saat 17.00'de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılacağı törenle 71 Evler Mahallesi'nde 1081 yataklı Şehir Hastanesinin temel atma töreninin yapılacağını söyledi.

"Son 10 yılda 500 bin küsur öğretmenimizi göreve başlattık"

Eğitim ve öğretim yılının yarın başladığına değinen Bakan Avcı, "Hayırlı, uğurlu olsun. Bütün öğretmenlere, velilere, öğrencilere, eğitim çalışanlarımıza, eğitim yöneticilerimize sağlıklı, huzurlu, başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Bu yıl 37 bin yeni öğretmen arkadaşımızı göreve başlattık. Onlara da yeni mesleklerinde başarı, sağlık, esenlikler diliyorum. Bu atamalarla birlikte, azıcık övünmeme müsaade edersiniz, Türkiye Cumhuriyeti eğitim tarihinin en çok öğretmen atayan bakanı olmuş olduk. Son 10 yılda 500 bin küsur öğretmenimizi göreve başlattık. Şu anda görev yapan her iki öğretmenden biri bizim dönemimizde atandı" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları Harun Karacan, Emine Nur Günay, Yetkin Tetik, Ali Demirel, Yılmaz Altın ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Nabi Avcı Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title