Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İmam Hatipte 28 Şubat dayatmaları sırasında, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasıyla orta kısımlar kapatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İmam Hatipte 28 Şubat dayatmaları sırasında, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasıyla orta kısımlar kapatılmıştı. Böyle olunca liseler zaten budanmıştı. O dönemde İmam hatipli öğrenci sayısı 6 bine kadar düşmüştü. Şimdi 1 milyona yaklaştı" dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Emine Nur Günay ile Mihalıççık ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Avcı, belediye önünde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Mihalıççık'ın yapısına, ihtiyaçlarına uygun eğitim kurumlarının planlamasını yaptıklarını belirten Avcı, "İlçeye istenilen spor salonu yatırım planına alındı. Adularya karayolu da yoluna girdi. Bütçeleri ayrıldı" diye konuştu.

Avcı, bol keseden, altı boş vaatlerde bulunmaya gerek olmadığını dile getirdi.

Meydana çıkanların vaatlerde bulunduğunu anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Mazotu, şu yapıyor, bu yapıyor, '1,5 lira' diyor. Bu vaatlerin ne manaya geldiğini belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlar çok iyi biliyor. İki anahtarla başlayıp cepteki anahtarları da nasıl kaptırdığımızı vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Gençlere eski Türkiye'yi hatırlatmakta fayda var. Adalette, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, her alanda Türkiye'de, biz geldiğimizde havaalanı sayımız 24'tü. Şu anda vızır vızır çalışan 55 havaalanımız var. Öyle tabela havaalanı falan değil. Eğitimin bütün kademelerinde en az ikiye katladık. İmam hatipleri zaten siz iyi biliyorsunuz. İmam hatipte 28 Şubat dayatmaları sırasında, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasıyla orta kısımlar kapatılmıştı. Böyle olunca liseler zaten budanmıştı. O dönemde İmam hatipli öğrenci sayısı 6 bine kadar düşmüştü. Şimdi 1 milyona yaklaştı."

Daha sonra Avcı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Murat Kavak'ın kendisine çiçek hediye edip "Sayın Bakanımızdan okul istiyoruz, eğitim için söz istiyoruz" demesi üzerine, "Demek ki Saadet Partisi, '7 Haziran seçimlerinde bütün bunların olması için biz de AK Parti ile beraberiz' diyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Nabi Avcı Eskişehir Ak Parti 28 Şubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title