Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershanelerin Dönüşüm Süreci" toplantısına ilişkin, "Dershanecilerin oluşturduğu beş büyük derneğin temsilcileriyle bir görüşme yaptık. Dershanelerin dönüşümünün Türkiye açısından hakikaten devrim niteliğinde bir kazanım olduğunu bizlere ifade ettiler" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershanelerin Dönüşüm Süreci" toplantısına ilişkin, "Dershanecilerin oluşturduğu beş büyük derneğin temsilcileriyle bir görüşme yaptık. Dershanelerin dönüşümünün Türkiye açısından hakikaten devrim niteliğinde bir kazanım olduğunu bizlere ifade ettiler" dedi.

Bolu'nun Mengen ilçesindeki Kızılay İş Merkezi Salonunda partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Avcı, yaptığı konuşmada, son zamanlarda eğitimle ilgili çok ciddi bir dezenformasyon, karalama ve çarpıtma kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Avcı, söz konusu karalama kampanyasının muhtelif sebepleri olduğuna dikkat çekerek, "Ama en başta gelen sebep, dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra bir grubun tepkisi oluştu. Onun üzerinden yürüyen, daha sonra 17-25 Aralık süreçlerinde de açığa çıkan bir kampanyanın devamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile bakanlığın faaliyetlerine ve okullarımıza yönelik ciddi çarpıtmalar söz konusu oluyor" ifadesini kullandı.

İstanbul'da, dershanecilik sektörünün yüzde 85'ini temsil eden derneklerin temsilcileriyle "Dershanelerin Dönüşüm Süreci" konulu toplantı yaptıklarını anlatan Bakan Avcı, "Dershanecilerin oluşturduğu beş büyük derneğin temsilcileriyle bir görüşme yaptık. Dershanelerin dönüşümünün Türkiye açısından hakikaten devrim niteliğinde bir kazanım olduğunu bizlere ifade ettiler. Başlangıçta bu konuda mütereddit olduklarını ama hem sürecin yürütülme biçiminden hem de vardığı sonuçlardan fevkalade memnun olduklarını vurguladılar" diye konuştu.

Avcı, "4+4+4" düzenlenmesinden sonra eğitim sisteminin OECD ölçeklerinde gelişme kaydetmeye başladığını, özellikle OECD'nin en son yayınladığı raporunda da bunun açıkça ifade edildiğini belirterek, seçmeli dersler, imam hatip okullarıyla ilgili yaptıkları çalışmalar ve mesleki teknik eğitime verdikleri önceliğin ortada olduğunu anlattı.

-" Açacağız dedikleri liseleri biz açtık, şu anda var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) mesleki ve teknik okul açma vaatleri olduğunu aktaran Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Yarın, Ankara'da öğleden sonra da büyük bir sergi açıyoruz. Mesleki ve teklik liselerimizde yapılan ürünleri orada sergileyeceğiz. Orada tüm Türkiye'ye bunu göstermek istiyoruz. İki gündür bakıyorum reklamlarda Sayın Kılıçdaroğlu ve sonra Sayın Bahçeli de buna eklendi sanırım 'Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız' diyorlar. Biz OSB'lerde 3 senedir mesleki ve teknik liseler açıyoruz ve açtık. Şu anda 19 Organize Sanayi Bölgesi'nde mesleki ve teknik lisesi faaliyette. Yani 'açacağız' dedikleri liseleri biz açtık, şu anda var. Onların ürünlerini de yarın sergileyeceğiz."

Avcı, OSB'de açılmış mesleki ve teknik liselerde öğrenci başına 3 bin 500 lira ile 5 bin 500 lira arasında değişen destek verdiklerini, bazı bölümlerin daha çok sarf malzemesi gerektirdiği için onlara daha yüksek destek sağladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin stajlarını OSB'de yaptıkları için iş bulma sorunu da yaşamadıklarına işaret eden Avcı, "Daha okulu bitirmeden hangi müessese de çalışacaklarını az çok bilir duruma geliyorlar. Birilerini yapacağız, edeceğiz dediği okulları biz açtık kardeşim" ifadesini kullandı.

Avcı, seçimlerden sonra aynı istikrar içerisinde ve aynı heyecanla bütün bu hizmetleri katlayarak devam ettireceklerini belirterek, yapamayacakları hiçbir şeyin sözünü bugüne kadar vermediklerini, verdikleri sözleri de yerine getirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından Mengen Aşçılık Federasyonu tarafından Avcı'ya aşçı önlüğü, madalyası ve plaket takdim edildi.

Daha sonra Bakan Avcı, kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu, karşılaştığı çocuklarla sohbet etti.

Kaynak: AA / Yerel

Nabi Avcı Türkiye Mengen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title