Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim" dedi.

Bakan Avcı, Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) tarafından Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen " Türkiye'nin Eğitim Sorunu ve Özgür Toplum İçin Reform Önerisi: İmkanlar Zorluklar ve Ara Çözümler" başlıklı müzakere toplantısına katıldı.

Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, geçmişteki vesayetçi anlayışların eğitim sistemine verdiği hasarın büyük olduğunu ifade etti.

Bu büyük hasarları gidermenin belli bir süreci ve çok kararlı çalışmaları gerektirdiğine işaret eden Avcı, "Son dönemde ülkemizde demokrasi ve özgürlükler alanında yaşanan normalleşme süreciyle birlikte toplum olarak birtakım vesayetçi zihinsel bariyerlerin aşılmasında önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz kanaatindeyim. Bugün artık eğitim meselelerini gerçekten eğitim meselesi olarak tartışabileceğimiz sağlıklı ve toplumsal ortam hızla oluşuyor" diye konuştu.

Avcı, bu sağlıklı toplumsal ortamın oluşumunda Liberal Düşünce Topluluğunun da katkıları olduğunu belirtti.

Liberal Düşünce Topluluğu Başkanı Atilla Yayla ise eğitimin Türkiye'nin çok önemli bir problemi olduğuna işaret etti. Yayla, toplantı sonrasında tüm problemlerin çözüldüğü bir sistemle buradan çıkmalarından mümkün olmadığını vurguladı.

Toplantıda, LDT Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi Koordinatörü Ufuk Çoşkun, LDT Din ve Hürriyetleri Araştırma Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Yücel ile LDT Ekonomik Özgürlükler Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Buğra Kalkan birer sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından görüş belirtmek isteyen katılımcılara söz verildi.  Bakan Avcı, katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek tek tek not aldı.

Toplantıya MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip ile MEB bürokratları, akademisyenler, ilgili uzmanlar, özel eğitim kurumu yöneticileri ve bazı sendika temsilcileri de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Başkent Öğretmenevi Atilla Yayla Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title