Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Bu son atamalarla birlikte ilçelerimizde öğretmen açığını büyük ölçüde kapatmış olduk. Sivrihisar'da 60, Çifteler'de 40 yeni göreve başlayan öğretmenlerimiz var"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bu son atamalarla birlikte ilçelerimizde öğretmen açığını büyük ölçüde kapatmış olduk. Sivrihisar'da 60, Çifteler'de 40 yeni göreve başlayan öğretmenlerimiz var" dedi.

Bakan Avcı, Çifteler ilçesindeki ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Günyüzü, Sivrihisar ve Çifteler ilçesini ziyaret ettiklerini belirterek, ilçelerde başlamış olan yatırımların yanı sıra başlayacak olan yatırımları da yerinde inceleme olanağı bulduklarını söyledi.

Belediye başkanlarının yanı sıra ilçe yöneticileri ve halkla görüşme yaptığını ve bu temaslarının verimli geçtiğini ifade eden Bakan Avcı, söz konusu ilçelerde özellikle Milli Eğitimin, okulların ve öğretmenlerin durumları, okulların kontenjanlarını daha yakından bakma imkanlarının olduğunu bildirdi.

Bakan Avcı, Eskişehir'in eğitim konusunda son iki yılda büyük mesafe aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu son atamalarla birlikte ilçelerimizde öğretmen açığını büyük ölçüde kapatmış olduk. Sivrihisar'da 60, Çifteler'de 40 yeni göreve başlayan öğretmenlerimiz var. Böylece Eskişehir ve ilçelerimizde öğretmen açığımızı kapatmış olduk. Belediye başkanlarımız her 3 ilçemiz de eksiklikleri hızlı bir biçimde gidermeye çalışıyorlar. Merkezi yönetimle uyum içerisinde. Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse diğer bakanlıkları ilgilendiren konularda iş birliği içerisinde inşallah sorunlarımızı birer birer çözüyoruz."

Bakan Nabi Avcı, açıklamasının ardından partisinin Çifteler İlçe Başkanlığı binasını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Bakan Avcı, ilçede yapımı süren ve 300 kişi kapasiteli yurt inşaatında incelemelerde bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Sivrihisar Eskişehir Nabi Avcı Çifteler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title