Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Şu ana kadar bana ulaşan bilgilere göre Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne, Kürtçe eğitim yapmak üzere müracaat etmiş bir girişimci yok"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şu ana kadar Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne Kürtçe eğitim yapmak üzere hiçbir girişimcinin müracaat etmediğini bildirdi.

Bakan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut anayasa, yasalar ve yönetmeliklere göre bütün okullarda resmi dilin "Türkçe" olduğunu anımsattı.

Türkçe dışında farklı dillerde eğitim yapmak isteyen kurumların 1 Eylül tarihinden önce Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiğini anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Genel Müdürlüğümüz mevcut mevzuatımıza göre hangi dillerde, hangi derslerin okutulabileceğine ilişkin kurallara bakarak, bu tür özel okulların açılmasına izin verebilir. Dolayısıyla hem devlet okulu hem de özel okul olarak faaliyet gösteren ve bazı derslerin farklı dillerde okutulduğu okullarımız zaten var. Eğer herhangi bir girişimci bir özel okul açarak, o okulda bazı derslerin Kürtçe okutulmasını isterse bununla ilgili müracaat edeceği yer bizim Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'dür. Şu ana kadar bana ulaşan bilgilere göre Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne, Kürtçe eğitim yapmak üzere müracaat etmiş bir girişimci yok."

"Yasalara göre, bütün  okullar, ister devlet ister özel okullar olsun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde ve gözetiminde olmak zorundadır" diyen Bakan Avcı, özel okulların belli kriterlere göre açılması gerektiğini vurguladı.

Bu konuyla ilgili bina standartlarının belli olduğuna dikkati çeken Avcı, şunları söyledi:

"Bunların bina standartları bellidir. Özel okul açmak isteyen için, derslik, laboratuvar vs için ön görülmüş kriterlerimiz var. Hangi öğretmenler buralarda hangi dersleri verebilir, o ders programları, müfredatta belli kriterlere bağlanmıştır. O programlarla müracaat edildiği takdirde o müracaatlar değerlendirilir. Bunlar sadece Kürtçe eğitim vermek isteyen eğitimciler için değil, bütün özel okul açacaklar için geçerli kurallardır."

-14 kurum Kürtçe kurs için izin aldı

Özel okul başvurularının, dil kurslarıyla karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yabancı dil kursu veya Kürtçe dil kursu açmak serbesttir. Bildiğim kadarıyla geçmiş yıl 14 kurum Kürtçe dil kursu almak için müracaat etti ve izin aldı. Bu 14 kurstan 9'u kapandı, 5'i faaliyetlerine devam ediyor. Dolayısıyla kurs açmak isteyenler için problem yok ama okul açmak istiyorsanız Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne müracaat edeceksiniz, kriterlerine uygun olduğu takdirde izin verecek ama Türkçe dışında hangi dillerin eğitim öğretimde kullanılabileceği meselesi Bakanlar Kurulu kararına bağlıdır." - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title