Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Daha önce milliyetçi cephe hükümetlerinin zamanı da dahil olmak üzere, Türk dünyasıyla hiç bu kadar iç içe olmamıştık. Türk dünyasıyla ilgili, Türk dünyası konusunda çok farklı iddiaları olduğunu söyleyen siyasi kadrolar bile bizim bir senede yaptığımızı onlarca yılda yapamadılar"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Daha önce milliyetçi cephe hükümetlerinin zamanı da dahil olmak üzere, Türk dünyasıyla hiç bu kadar iç içe olmamıştık. Türk dünyasıyla ilgili, Türk dünyası konusunda çok farklı iddiaları olduğunu söyleyen siyasi kadrolar bile bizim bir senede yaptığımızı onlarca yılda yapamadılar" dedi.

Sarıcakaya Kültür Evi inşaatını inceleyen Avcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kültür evinin Sarıcakaya halkının çeşitli kültürel faaliyetleri organize edebilecekleri bir mekan olacağını bildirdi.

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya çalışmalarından dolayı teşekkür eden Avcı, şöyle konuştu:

"Eskişehir hala yeterince Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunun farkında değil. Oysa 2013 yılında ve uzatılmasıyla 2014 yılının ilk yarısında Eskişehir, tarihinde hiç olmadığı kadar Türk dünyasının gündemine girdi. Hiç olmadığı kadar Eskişehir'deki farklı coğrafyalardan gelen, Osmanlı hinterlandından gelen vatandaşlarımızın, gençlerimiz, ata yurtlarını, ata topraklarını görme fırsatı buldular. Binlerce gencimizi, Kafkaslar'a, Balkanlar'a, Kırım'a, Azerbaycan'a gönderdik. Daha önce milliyetçi cephe hükümetlerinin zamanı da dahil olmak üzere, Türk dünyasıyla hiç bu kadar iç içe olmamıştık. Türk dünyasıyla ilgili, Türk dünyası konusunda çok farklı iddiaları olduğunu söyleyen siyasi kadrolar bile bizim bir senede yaptığımızı onlarca yılda yapamadılar. Eskişehir, buna mekan oldu. Haziran sonuna kadar hatta daha sonrasında da gerçekleşecek hemen hemen her hafta bir açılışımız, etkinliğimiz, törenimiz var."

Konuşmanın ardından Avcı, Sarıcakaya Çok Programlı Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun ve Sarıcakaya Anaokulu'nun açılışını yaptı. Daha sonra Avcı, yurt ve anaokulunda incelemelerde bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Sarıcakaya Eskişehir Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title