Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

''(Berkin Elvan'ın ölümü) Her ölüm acıdır, genç ölümleri özellikle acıdır.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili, "Her ölüm acıdır, genç ölümleri özellikle acıdır. Özellikle ailesine sabırlar niyaz ediyorum. Allah rahmet eylesin. Başımız sağolsun" dedi.

Avcı, Başkent Öğretmen Evinde düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı"na gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avcı, bir gazetecinin "Berkin Elvan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor, siz neler düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine, her ölümün acı olduğunu  genç ölümlerin özellikle acı olduğunu söyledi.

Elvan'ın ailesine annesine, babasına, sevdiklerine, arkadaşlarına başsağlığı dileyen Avcı, "Özellikle ailesine sabırlar niyaz ediyorum. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun" dedi.

Berkin Elvan'ın ölümü üzerine, Türkiye genelinde bazı protestoların olduğunun ifade edilmesi üzerine Avcı, "Bir acının üzerinden başka şeyler türetmeye çalışmak, doğru değil. Evladımıza rahmetler diliyorum" şeklinde konuştu.

Tahliyelere ilişkin bir soru üzerine de Bakan Avcı, konunun Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluk alanında olmadığını ifade ederek, "O konularda ilgili bakanların dışında açıklama yapmam şık olmaz" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Sizin Gezi olaylarının başlangıcında bir yorumunuz vardı, 'farklı fraksiyonları yan yana getiriyor' diye ve bunu bir iktidarın başarısı diye yorumlamıştınız, gelen süreç itibariyle dün 7'inci can verildi" ifadeleri üzerine Avcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Gezi olayları sırasında yaptığım o yorumun arkasını pek kullanmadınız medya olarak. Arkasında da şunu söylemiştim, 'toz duman dağıldığı zaman insanlar kimin kimlerle yan yana geldiğini görüp şaşırabilirler. Koltuğunun altında Orhan Pamuk'u okuyan gençler, yanlarında beyaz bereli çocukları gördükleri zaman toz duman dağıldığında şaşırmasınlar' da demiştim o zaman. O tarafı pek kullanılmadı medya tarafından. Ama işaret etmek istediğim oydu. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Toz duman içerisinde kimin kiminle durduğu, kimin kiminle iş tuttuğu, toz duman dağıldıktan sonra tarafları şaşırtacak kadar farklı görünebilir. Herkesin dikkatli olmasında yarar var."

-Parti mitinglerine öğrencilerin götürüldüğü iddiası

Parti mitinglerine öğrencilerin okul saatlerinde götürüldüğü iddiaları hatırlatılarak, bunun yaptırımı olup olmayacağının sorulması üzerine Avcı, bu konuyu araştırdıklarını belirterek, "Doğru değil, sadece AK Parti  mitinglerine değil, diğer parti mitinglerine katılanlarda böyle bir öğrenci nakli söz konusu mu diye araştırdık. Böyle sistematik bir düzenleme yok" yanıtını verdi.

"Toplumda ciddi bir adalet duygusu sarsılması var, bu süreç tamirinin gerçekleşebileceğini düşünüyor musunuz" şeklindeki bir soru üzerine Avcı, bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İstiklal Marşı'nın çok anlamlı bir mutabakat zemini sunduğunu, bugün onu bir kere daha hatırlayacaklarını söyledi.

-Dershane düzenlemesi

"Dershane  düzenlemesi Köşk'te. Cumhurbaşkanı Gül'e bir bilgilendirme yaptınız, Sayın Cumhurbaşkanı'nın herhangi bir görüşü ve yorumu oldu mu?" şeklindeki soru üzerine, Avcı, "Bunu niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı Sayın Cumhurbaşkanı'na arz ettim, kendisinin de konularla ilgili soruları oldu. Bunları da cevaplandırdım. Böylece inşallah değerlendirmesine katkıda bulunmuş oldum" yanıtını verdi.

CHP'nin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götüreceği yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Avcı, CHP'lilerin  bu yönde açıklamaları TBMM'de de yaptığını belirterek, hatta bu konuda usul tartışmasının  yaşandığını söyledi.

Avcı, "Bunun anayasaya aykırılık iddiasıyla Meclis'te görüşülemeyeceğini de iddia etti ana muhalefet partisi ama genel kurulda kabul görmedi" dedi.

Düzenlemenin iptal edileceğine dair bir endişesinin olup olmadığının sorulması üzerine de Avcı, bu konuda herhangi bir endişesinin olmadığını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title