Haberler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem Uşak'ta

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Uşak'ta Başarıyı Artırma Projesi (UBAP) ve Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi'nin finali için kente geldi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Uşak'ta Başarıyı Artırma Projesi (UBAP) ve Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi'nin finali için kente geldi.

İlk olarak Uşak Valiliği'ni ziyaret eden Erdem'i, Vali Ahmet Okur, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve daire müdürleri karşıladı. Erdem, Valilik ziyaretinin ardından Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi'nde düzenlenen UBAP ve Yenilikçe Lider Öğretmenler projelerinin final törenine katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Uşak Hasibe Mazhar İlkokulu öğrencileri, İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Milli Eğitim camiasının milyonlarca öğrenci, yüzbinlerce öğretmen ve derslikleriyle dev bir eğitim varlığına sahip olduğunu söyleyen Erdem, "Bakanlık olarak eğitim politikalarımızı daima güncel tutmak zorundayız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmenin önemini biliyoruz. Onun gayreti içindeyiz. Bazen diyorlar ya eğitimde çok şey değişiyor. Bu kadar canlı bir yapı ne yazık ki böyle bir algı getiriyor" dedi. Geleceğin teminatı çocuklarla, gençleri birey olma bilincine sevk eden, vatanına, milletine ve insanlığa faydalı olma bilinci ile yetiştirilmelerini sağlayan bir eğitim sistemi oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

"Son 13 yılda eğitim sisteminde oluşturduğumuz reformlar sonucunda eğitim sistemi modern ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuştu. İktidarımız döneminde eğitimde teknolojiyi ve bireyi ön plana çıkarma çalışmaları hızla devam etmiş, eğitimde hem fiziki koşullar, hem de kaliteye yönelik ciddi artırımlar yapılmıştır. Türk eğitim sistemi okul öncesinden yüksek öğretime, yaygın eğitimi de içine alacak şekilde yeniden ele alınmış, eğitim ve öğretim süreçlerinin hayat boyu öğrenmeyi dahil eden anlayış içinde yapılandırılmıştır. Bu yapısal değişim ve dönüşümde toplumun tüm kesiminde farkındalık oluşturmak, etkin katılımcılığın artışı, sorumluluk bilinci ve sosyal sinerji ile dinamik ve sürdürülebilir kalkınma, küresel rekabet yeteneği yüksek bireylerden oluşan bir toplumun gerçekleşmesi amaçlanmıştır. Biz eğitimde başarı sağladığımız taktirde diğer tüm alanlarda, ekonomi, sosyal hayatın içinde ki ilişkiler, teknoloji gibi konularda beklentilerimizi karşılamış oluruz. Bu nedenle iyi bir eğitim vermek zorundayız. Bu konuda dünyaya göre daha genç bir nüfusa sahibiz."

Eğitim ve öğretim sisteminin sahibinin öğretmenler olduğunu ifade eden Vali Okur ise, "Zaman hızlı bir şekilde geçmektedir. Artık öğretmenlerimizin kendi alanlarında bir şeyler söylemesi gerek. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 2023, 2050, 2071 hedefi varsa, bu hedefle iyi bir vizyon ve perspektif oluşacaksa, bizim eğitim sistemimizi çözmemiz gerekiyor. Bu anlamda UBAP bir başlangıçtır" dedi.

Konuşmaların ardından Uşak Orhan Dengiz Anadolu Lisesi bahçesine açılan UBAP projesi stantlarını gezen Erdem, ardından Uşak Belediyesi ve AK Parti Uşak İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurullah Cahan Orhan Erdem AK Parti Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title