Haberler

Milli Boksörün Ölümüne Soruşturma

Güncelleme:

Erzurum'da kanser hastalığından 10 Temmuz günü hayatını kaybeden milli boksör 43 yaşındaki Mehmet Ali Uçar'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Şeyh Hasan Köyü'nde dünyaya gelen Mehmet Ali Uçar'ın çocukluğu, ailesine tarlada yardım ederek ve çobanlık yaparak geçti. 15 yaşındayken Erzurum kent merkezinde oturan ağabeyi Binali Uçar'ın yanına yerleşen Mehmet Ali Uçar, Yolspor'da boks yapmaya başladı. Antrenör Adnan Kul ve Cahit Himoğlu'nun öğrencisi olan Mehmet Ali Uçar, ilk resmi maçına 1986 yılında Rize'de çıktı. Grup maçlarında 71 kiloda üçüncü olan ve boksa başladıktan 2 yıl sonra milli formayı giyen Mehmet Ali Uçar; 5 Türkiye şampiyonluğu, 7 Türkiye ikinciliği elde etti. Sonraki yıllarda ağır siklette boks yapan Uçar, uluslararası turnuvalarda önemli başarılara imza attı. GENİZ KANSERİNE YAKALANDI

İl Sağlık Müdürlüğünde memur olarak çalışan Mehmet Ali Uçar, 1999 yılında kazandığı Türkiye Şampiyonluğu'nun ardından kulak, burun ve boğaz kısmında Nazofarenks (geniz) kanserine yakalandı. Erzurum'da Cemal Gürsel Spor Salonu'nda Sinan Şamil Sam ile çıktığı jübile maçında çok sevdiği boksu bırakarak ringlere veda eden Mehmet Ali Uçar, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Nilüfer Güler ve Prof. Dr. Enis Özyar tarafından tedavi edildi.

HASTALIK TEKRARLADI

Moralini bozmadan ve yüzündeki tebessümü eksik etmeden kanserle savaştığını, sonunda kazandığını ifade eden Uçar, 2013 yılında tekrar aynı hastalıkla karşı karşıya geldi. Tedavi için gittiği Ankara'dan 10 Temmuz'da dönen ve döndüğü günün sabahında kahvaltı sonrası tuvalete giden Mehmet Ali Uçar'ın burnundan kan geldi ve öldü. Uçar, merkez Dutçu Köyü'nde bir süre önce kanser hastalığından ölen yeğeninin yanında toprağa verildi.

ÖLÜM NEDENİ BELİRLENECEK

Milli boksörün ani ölümü şüpheli bulununca otopsi yapıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Uçar'dan alınan örnekler kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Trabzon Adli Tıp Kurumu Milli boksör Uçar'ın kesin ölüm nedeni hakkında görüş bildiremeyince örnekler, bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda incelenecek örneklerle Mehmet Ali Uçar'ın kesin ölüm nedeni belirlenmeye çalışılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Erzurum Türkiye Çat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title