Haberler

Milli Boksör Tatar'ın Gözü Türkiye Şampiyonluğu'nda

Dünya ve Avrupa boks şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, 2014 yılında düzenlenecek Yıldız Genç Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor Hazı...

ÇAĞLAR SEFERTAŞ - Dünya ve Avrupa boks şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, 2014 yılında düzenlenecek Yıldız-Genç-Büyük Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Şampiyonanın hazırlıklarını memleketi Kars'ta antrenörü Ayhan Sönmez eşliğinde sürdüren Tatar, kondisyon sağlaması için futbol, voleybol ve basketbol da oynuyor.

Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın hazırlıklarını sabah ve akşam yaptığı iki antrenmanla sürdürdüğünü belirterek, Kars'ın ikliminden yararlandığını söyledi.

Kendisine sağlanan imkanların iyi olduğuna vurgulayan Tatar, "Burada rakım yüksek. Bu durum boksörler için iyi bir avantaj. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kars'ın dağını, bayırını, çayırını her türlü imkanını kullanıyorum" dedi.

Tatar, çalışmalarını antrenörü Sönmez eşliğinde disiplinli şekilde sürdürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hedef Türkiye Şampiyonası. Ondan sonra Avrupa ve dünya şampiyonası var. Bunların akabinde olimpiyat vizesi olacak. Amaç tabii ki olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonlukları. Her gün boks yapmak bir anlamda sıkıcı geliyor. Ayhan hocam da haftada iki gün futbol maçı ayarlıyor. Isınmalarımızı voleybol ve basketbol oynayarak yapıyoruz. Biz boksun dışında yüzme, halter ve atletizm de yapıyoruz. Bunların hepsi boksa faydalı olacak spor branşları. Güç yapmak için halter kullanıyoruz, kondisyon için atletizm yapıyoruz. Çabukluk için futbolda kısa sprintler atıyoruz. Top peşine koşarken aslında çabukluğumuzu da geliştiriyoruz. Boks, çabukluk, kuvvet, kondisyonu barındıran bir spor."

Boksu sürekli özlediğini ve meslek olarak gördüğünü anlatan Tatar, 2013 yılında organizasyon olmadığı için boksa biraz ara verdiğini anımsatarak, "Boksu özlemek iyi geldi. Bu anlamda madalyaya hasretim diyebilirim. Tabii ki Türkiye şampiyonluğundan sonra Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğu olacak inşallah" diye konuştu.

"Antrenmanlar verimli geçiyor"

Antrenör Ayhan Sönmez de milli boksörün antrenmanlarının iyi ve verimli geçtiğini ifade ederek, antrenman programını 6 güne çıkardığını kaydetti.

Kendilerine sponsor olan bir otelin fitnees salonu ve yüzme havuzundan yararlandıklarını belirten Sönmez, "Sabahları Kars Kalesi'nde koşu yapıyoruz. Haftanın iki güne de Gülsüm'ü kendimle beraber halı sahaya futbol oynamaya götürüyorum. Sürekli boks yapmak gerçekten sıkıcı. Milli takım kamplarında dahi yaptığımız antrenmanlarda sporculara haftada en az iki gün dinlenme veriyoruz" ifadelerini kullandı. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Yıldız Genç Türkiye Tatar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title