Haberler

Milli Boksör Olimpiyat Vizesini Kaptı

Güncelleme:

Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği profesyonel boks turnuvasında Adem Kılıçcı, 75 kiloda rakibi Rus Artem Cheboratev'i yenerek 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

AIBA'nın düzenlediği profesyonel boks turnuvası final maçında, 75 kiloda rakibi Rus Artem Cheboratev'i yenen Milli Boksör Adem Kılıçcı, 2016 yılında Rio'da düzenlenecek olan olimpiyatlara katılma hakkı elde etti. Kadıköy Caferağa Spor Salonun'da ringe çıkan Kılıçcı, toplamda 4 turdan oluşan turnuvada 4'te 4 yaparak birinci oldu ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Adem'i salonu dolduran taraftarlar da yalnız bırakmadı. Müsabaka boyunca Adem için tezahürat yapan vatandaşlar, Rus boksör için ringi adeta cehenneme çevirdi. Taraftarın desteğini arkasına alan Adem, rakibi karşısında zorlanmadı ve 8 rauntluk final mücadelesinde rakibine büyük üstünlük sağlayarak olimpiyat vizesini kapmayı başardı.

"BU BAŞARILAR DEVAM EDECEK SÖZ VERİYORUM"

Karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan Adem Kılıçcı, çok mutlu olduğunu belirterek, "Burada herkes seferber olmuş. Biz de onlara yakışır bir başarı elde ettik. İnşallah bu başarılar devam edecek. Söz veriyorum buradan. Olimpiyatta inşallah, 2012'de ellerimin ucundan kaçırdığım madalyayı burada alacağım. İnşallah altın olacak. Sayın bakanım beni tebrik etti. Çok mutlu oldu, ben de kendisine teşekkür ettim. Destekleyen desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu başarıyı herkese hediye ediyorum. Bu benim değil hepimizin başarısı" ifadelerini kullandı.

BAKAN KILIÇ DA TEBRİK ETTİ

Müsabaka sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Milli boksör Adem Kılıçcı'yı arayarak milli boksörü kutladı ve başarıların devamını diledi. Adem ise, "Daha iyi başarılar alacağız söz veriyorum size sayın bakanım. Allah razı olsun" dedi.

MİLLİ BOKSÖR, ŞİPAL İÇİN DE BAŞARI DİLEDİ

Öte yandan Adem Kılıçcı, yarın Bakü'de düzenlenen AIBA APB Boks Turnuvası'nda 68 kilo finallerinde 3'te 3 yapan ve final maçını alırsa 2016 Rio Olimpiyatları'na gidecek olan Onur Şipal için ise, "Ben başlangıcı yaptım, sen de devamını getir. Allah yardımcın olsun. Biliyorum kazanacaksın. Sen rakibinden çok çok daha iyisin" dedi.

Kıran kırana geçen maçları, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de izledi. Karşılaşma sonunda protokol üyeleri milli boksörü tek tek tebrik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kadıköy Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title