Haberler

Milletvekillerinden Polis Haftası Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. kuruluş yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. kuruluş yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.

Milletvekili Mehmet Erdoğan mesajında, polislerin milletimizin emniyet ve asayişini sağlamak için fedakarca çalıştığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin huzuru ve güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımızın 169. kuruluş yıldönümü ve içinde bulunduğumuz Polis Haftası kutlu olsun. Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Özellikle son yıllarda teknolojik imkanlarını artıran, kendisini geliştiren ve hizmet kalitesini iyice yükselten, gücünü halktan ve yasalardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, milletimizin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını bile vermekten kaçınmamış milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu itibarla emniyet teşkilatımızın tüm mensupları millet olarak iftihar kaynaklarımız arasındadır."

Milletvekili Mehmet Metiner ise, polislerin vatandaşın huzur ve güvenini temin ederken, onların özgürlüklerini tam anlamıyla yaşamalarının da teminatı olduğunu ve polisin, yetkisini sadece yasalardan alabileceğini belirtti. Metiner, "Emniyet güçlerimiz de halkın huzurunu sağlamak, güvenli bir ortamda yaşamalarını temin etmek için gece gündüz demeden çalışmaktadır. Polislerimiz, görev yaparken, halka karşı değil, halkı suçlulardan koruma adına görev yapar. En önemlisi de, diğer görevlerde olduğu gibi, polislerimiz de bütün yetkisini yasalardan alır. Yasaların uygulanmasını, hak ve özgürlüklerin de eksiksiz olarak yerini bulmasında en önemli görev, emniyet teşkilatımızın mensuplarına düşmektedir. Polis, yetkisini yasadan almadığında kargaşa çıkar, huzursuzluk baş gösterir. Hukukun tam işlemesi, demokrasinin kurum ve kurallarıyla uygulanmasında da polislerin katkısı göz ardı edilemez. Polislerimiz, tüm uygulamalarını yasalara göre yapmak, halkın huzurunu korumak, özgürlüklerini yaşamalarına katkı sunmak zorundadırlar. 168 yıldır bu doğrultuda görev yapan tüm polislerimizi minnet ve şükranla anarken, görevi başında şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, halen görev yapan polislerimize de sağlık ve mutluluklar diler, Türk Polis Teşkilatı'nın 169'inci yıldönümünü kutlarım" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Metiner Polis Haftası Ak Parti Adıyaman Yerel Haberler

title