Haberler

Milletvekillerinden İsrail Eylemi

Güncelleme:

AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara harekatını protesto etmek için İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı.

AK Partili ve CHP'li milletvekilleri İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara harekatını protesto etmek için gece yarısı İsrail Büyükelçiliği önünde vatandaşlarla birlikte toplandı ve İsrail'i protesto etti.

TBMM'de Torba Yasa görüşmeleri esnasında grup başkanvekillerinin İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırıları kınamalarından sonra Genel Kurul tepki olarak görüşmeleri bitirdi. Görüşmelerin bitmesinden sonra Genel Kurul'da anlaşan milletvekilleri İsrail Büyükelçiliği önünde toplanmak üzere hareket etti. AK Partili ve CHP'li milletvekillerinden oluşan bir grup İsrail Büyükelçiliği önüne yürürken, milletvekillerine vatandaşlar da eşlik etti.

Büyükelçilik önünde toplanan kalabalığa hitap eden AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "15 gündür devlet terörü uygulayan işgalci İsrail Filistin topraklarını bombalamak suretiyle Filistin'e kan gölüne çevirdi. Biz TBMM olarak şuanda buradayız, meclis şuanda tatil oldu, yarın da tatil olacak" dedi.

İsrail devletinin haydut devlet olduğunu söyleyen CHP İstanbul Mahmut Tanal, "Hepimizin başı sağ olsun. İsrail'in yaptığı bir haydut devletin yapacağı eylemdir. Bu eylemleri yapanlara ancak haydut denir. Haydut olan devlete gereken dersin verilmesi gerekir. Ezilen Filistin halkı ile beraberiz" diye konuştu.

Milletvekilleri konuşmalarını tamamladıktan sonra Büyükelçilik önünden ayrılırken, vatandaşlar protestolarını devam ettirdi. İsrail aleyhinde sloganlar atan vatandaşlar İsrail Büyükelçisinin konutunu taş yağmuruna tuttu. Polis olayları önlemek için müdahaleye başladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title