Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

Mersin İl Seçim Kurulu tarafından düzenlenen törenle, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri mazbatalarını birlikte aldı.

Mersin İl Seçim Kurulu tarafından düzenlenen törenle, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri mazbatalarını birlikte aldı.

Vali Özdemir Çakacak, Mersin Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, milletvekillerini tebrik etti.

Güzel bir mazbata töreni yapıldığını belirten Çakacak, "30 yıllık meslek hayatımda ilk defa seçimden sonra böyle toplu bir mazbata töreni yapıldı. Çok memnun oldum" dedi.

Anayasaya göre seçimlerin başlangıcından bitişine kadar işlemlerin yürütülmesi, şikayetlerin incelenmesi ve karara bağlanmasının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yerine getirildiğini anımsatan Çakacak, şunları söyledi:

"Mersin olarak güzel bir seçim geçirdiğimiz düşüncesindeyim. Öncelikle idare olarak bizler seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması ve vatandaşımızın hür iradesinin sandığa serbestçe yansıması amacıyla bütün tedbirlerimizi alıyoruz. İyi bir seçim geçirdik. Temenni ediyoruz ki bu seçim dönemi bir dahaki seçime kadar güzel bir şekilde devam eder. Milletvekillerimiz Mersin'e ve ülkemize hayırlı hizmetler sunarlar."

İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras da milletvekillerini tebrik ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Aras ile İl Seçim Kurulu üyeleri, AK Parti milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, CHP milletvekilleri Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu ile MHP milletvekilleri Oktay Öztürk ve Baki Şimşek'e mazbatalarını takdim etti.

Mazbatalarını alan milletvekilleri ise hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara'daki programı nedeniyle törene katılamayan Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın mazbatasını da AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar aldı.

Törene katılmayan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ise henüz mazbatasını almadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksek Seçim Kurulu Özdemir Çakacak Ak Parti Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title