Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

BİNGÖL/ Bingöl'de AK Parti ve HDP milletvekilleri, Mardin'de ise HDP milletvekilleri mazbatalarını aldı.

BİNGÖL/ Bingöl'de AK Parti ve HDP milletvekilleri, Mardin'de ise HDP milletvekilleri mazbatalarını aldı.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın avukatı Kadir Yılmaz ve AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu mazbatalarını almak için Bingöl Adliyesine geldiler. Fehimoğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hasan Demirtaş'tan alırken, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın mazbatasını ise avukatı Kadir Yılmaz, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Kara'dan aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Fehmioğlu, Bingöl'de halkın iki dönemdir kendilerine vekalet verdiğini ifade ederek, verilen vekaletin sorumluluğu ve bilincinde hareket edeceklerini söyledi.

Bingöl'de her 10 kişiden 7'sinin oyunu aldıklarını ve halkın hizmetinde olacaklarını dile getiren Fehmioğlu, şöyle dedi:

"Tabii aldığımız bu yüksek destek, bizim sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. İnşallah bu sorumluluğun bilincinde hareket edeceğiz. Bingöl halkına da verdikleri bu yüksek destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. AK Parti bir hizmet partisidir. Allah'ın izniyle bu hizmetlerimiz devam edecektir. Bingöl hizmetlere layık bir ilimizdir"

"Bu halkın çıkarı barıştadır"

Daha sonra adliyeye gelen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Demirtaş'tan aldı.

Halkın çıkarının demokratikleşme, barış ve ekonomik istikrarda olduğunu ifade eden Özsoy, şöyle konuştu:

"Bu halka biz 7 Haziran seçimleri öncesinde bir söz verdik. Bu sözümüz adil bir barış sözüydü, en temel sözümüz. 1 Kasım seçimlerinde de bu sözümüzü yineledik. Seçim bitti, bundan sonra da HDP olarak adil bir barışın oluşabilmesi, müzakere koşullarının oluşabilmesi için elimizden geleni de gelmeyeni de yapacağız. Bu konuda sonuna kadar ısrarlıyız, bu halkın çıkarı barıştadır, savaşta değildir. HDP barışın partisidir, sonuna kadar barışı savunacaktır."

Mardin

HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Erol Dora ve Ali Atalan beraberlerinde HDP Mardin İl Başkanı Musa Alkan ve partililerle adliyeye gelerek, mazbatalarını aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Sancar, seçim çalışması yapma imkanı bulmadan yeni bir seçime gittiklerini söyledi.

Seçimden yüzde 11'e yakın oy aldıklarını ve bunu kendileri için başarı saydıklarını aktaran Sancar, "Mardin'de hedeflediğimiz vekil sayısı ve oy oranına ulaşamadık. Biz yine Mardin'de aldığımız oranı başarı buluyoruz. Bundan sonra çalışmalarımız hedeflediğimiz şekilde devam edecektir" dedi.

HDP'nin Kürt sorununda Çözüm Süreci'nin doğal ve zorunlu muhatabı olduğunu savunan Sancar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"HDP'yı dışlayan bir çözüm arayışının başarı şansı olmayacaktır. Başka aktörleri çıkarma çabası bundan önceki partiler ve hükümetler tarafından denendi, hep fiyaskoyla sonuçlandı. Hep daha fazla zarara yol açtı. Böyle bir girişim nafile olacaktır. Çözüm için masa tekrar kurulsun. Biz barış için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın ise mazbatasını daha sonra alacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mithat Sancar Ak Parti Bingöl Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title