Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İstanbul milletvekili seçilen Dursun Çiçek, İstanbul İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatasını aldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na eşi Gülşen Çiçek ile gelen Dursun Çiçek, adliyede bulunan İstanbul il Seçim Kurulu'ndan milletvekilliği mazbatasını aldı.

Mazbatasını almasının ardından adliye önündeki gazetecilere açıklama yapan Çiçek, "Geçen sene bu zamanlar, 'Silivri'den, hapisten nasıl çıkarız, manevi işkenceden nasıl kurtuluruz' diye hesaplar yapıyorduk. Bugün mazbatamızı aldık, milletin vekili olarak Ankara'ya dönüyoruz. 30 Nisan 2010'da Ankara'da yakalama kararıyla tutuklu olarak İstanbul'a getirilmiş, Hasdal'a hapsedilmiştim" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Çiçek, muhalefette olan partilerin hükümet kurması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim isteğimiz milletin ortaya koyduğu iradenin algılanması ve muhalefette olan partilerin iktidar olduğu bir hükümet şeklinin ortaya çıkarılması. Bu konuda CHP olarak her türlü girişimde bulunacağız, yönetim şu an bulunuyor. Ancak MHP'nin içte veya dışta HDP destekli bir hükümete karşı tavırları var. Bu tavırlarını düzeltmelerini bekliyoruz. Çünkü seçimde ortaya çıkan irade, millet, 13 yıllık iktidarın değiştirilmesi yönünde açık bir kanaatte bulunmuştur. Seçimde ortaya çıkan iradenin gereğini yapmamız, siyaseten kapatılan dosyaları açmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanını yasal sınırları içine çekmemiz lazım. Seçim vaatlerimiz var emekçilerle, emeklilerle, YÖK'le, öğrencilerle ilgili. Bu sözlerimizi millete karşı yerine getirmemiz lazım. Dolayısıyla CHP'nin iktidara ortak olduğu bir iktidar şekli için mücadelemiz devam edecek."

Koalisyon çalışmalarına ilişkin soruyu Çiçek, "Öncelikli düşüncemiz CHP'nin azınlık hükümetine MHP ve HDP'nin destek vermesi. Aksi halde HDP veya MHP'nin içerde veya dışarda olduğu koalisyon alternatiflerine de açığız" diye yanıtladı.

Deniz Baykal'ın, "yolsuzluk dosyalarının koalisyon protokolüne konulamayacağı" şeklindeki ifadeleri de hatırlatılan Çiçek, "O hukuki bir açıklama. Bu konuda hükümet sözleşmesine bir madde konmaz, bu hukuki bir konu. Mecliste önerge verilir, milletvekilleri soruşturma açılması yönünde oy kullanırsa o dosyalar tekrar açılır. Şu anki meclis aritmetiğinde de muhalefetin oyu dosyaların açılması için yeterlidir. Zaten seçim sürecinde 3 parti de bu konuda irade beyan etmiştir" diye konuştu.

Çiçek, Ergenekon davasında yargılanan sanıklardan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in, "dava konusu olan internet andıcının dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a arzedildiği" açıklamasına ilişkin bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Söz konusu olan belge internet andıcı. Orada 12 paraf ve imza var, gerçek bir belge. O belgeyi sızdıran ve askeri casusluk suçu işleyenler hakkında da şu an soruşturma devam ediyor. O belgenin paraflanması kapsamında İsmail Hakkı Pekin'e gittiğim doğrudur. Ancak öyle bir diyalog geçtiğini hatırlamıyorum. Ancak şöyle bir gerçek var askeri sistemde, ben albaydım, o korgeneral olarak istihbarat başkanıydı. Dolayısıyla imzalamayıp o çalışmayı durdurabilirdi. Ama parafladı. Diğer bir konu, şayet, 'bu paralel yapı devlet için bir tehdit' şeklinde bir algıya İsmail paşam itiraz ediyorsa, bugün ortaya konan milli güvenlik siyaset belgesine yansıtılan tehdidi demek ki o dönemde kendisi görmemiş, görevini bihakkın yerine getirmemiştir. Bunu da vurgulamak istiyorum."

CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Ergenekon ve Balyoz planı davalarında yargılanmış, bir süre tutuklu kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çağlayan Adalet Sarayı Dursun Çiçek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title