Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

7 Haziran Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, milletvekili seçilenler mazbatasını almaya devam ediyor.

7 Haziran Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, milletvekili seçilenler mazbatasını almaya devam ediyor.

Muğla

Milletvekili seçilen AK Parti'den Hasan Özyer, Hasan Kökten, CHP'den Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir ile MHP'den Mehmet Erdoğan mazbatalarını Muğla İl Seçim Kurulu Başkanı Haluk Okul ile Merkez ilçe Seçim Kurulu Üyesi Hakimler Emin Erol, Bilal Saydam ve  Sema Arslan Erol'dan aldı.

Milletvekilleri, sonucun hayırlı olması temennisinde bulunarak, bundan sonra kente hizmet için çalışacaklarını dile getirdi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise uzun bir seçim kampanyasının ardından mazbatalarını aldıklarını kaydederek, "Basında her gün bir hükümet kuruluyor, bir hükümet yıkılıyor ancak mazbatamızı şu anda alıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu kesin listeyi henüz ilan etmedi. Bu konuda herkesin süreci sabırla beklemesini tavsiye ediyorum. Türkiye'nin demokrasisi bu parlamentodan bir hükümet çıkartacak olgunluktadır. Yeter ki sabredelim" ifadesini kullandı.

Isparta

Isparta'dan milletvekili seçilen CHP'li İrfan Bakır, MHP'li Nuri Okutan ve AK Parti'li Recep Özel ile Süreyya Sadi Bilgiç de mazbatalarını aldı.

Isparta Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Özel ve Bakır ile partililer hazır bulundu.

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Naciye Ersal'dan alan Recep Özel, seçim süresince görev yapanlara teşekkür etti.

Seçilen diğer milletvekillerine de başarı dileyen Özel, Türk siyasetinin 7 Haziran seçimleri ile önemli bir viraja girdiğini, ülkedeki istikrarın bozulmaması gerektiğini söyledi.

Türk milletinin 7 Haziran seçimlerde siyasilere mesaj verdiğini, herkesin bu mesajı iyi okuması gerektiğini vurgulayan Özel, "Milletimiz siyasilerden çok şey bekliyor. Milletimizin beklentilerine cevap verecek bir söylemde, icraatın içinde olalım" dedi.

Mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hasan Çınar'dan alan İrfan Bakır da seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Süreyya Sadi Bilgiç'in Ankara'da olması dolayısıyla mazbatasını, AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun aldı.

Mazbatasını törenden önce alan Nuri Okutan ise, "(Şer hizmetlerin karşısında, hayırlı hizmetlerin yanında olacağız) dedik. Ispartalı hemşehrilerimizden dua bekliyoruz" diye konuştu.

Hakkari

Hakkari'de HDP'den milletvekili seçilen Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan mazbatalarını aldı.

Hakkari adliyesine gelen milletvekilleri Zeydan ve Akdoğan'a mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Fahrettin Aydın verdi. Milletvekili Selma Irmak'ın ise il dışında bulunması nedeniyle mazbatasını henüz almadığı öğrenildi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Zeydan, elde ettikleri başarının halkın başarısı olduğunu belirterek, kazananın barış ve demokrasi olduğunu söyledi.

Zeydan, seçim sürecinde Türkiye'nin geleceği adına uzattıkları barış elinin havada bırakılmamasını temenni ettiklerini belirterek, "Nitekim de öyle oldu. Türkiye'de yaşayan bütün halklar barıştan yana kendi tercihlerini kullandılar" dedi.

Akdoğan ise Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşliğin tesisi için seçimin çok önemli olduğuna değinerek,  "Türkiye kamuoyu 'gidin, sorunları birlikte çözün' dedi. Onun için Türkiye'nin en büyük sorunu olan Kürt sorununun çözümü için HDP'ye bir görev verildi. HDP, bundan sonra Türkiye'nin önünü açan bir parti olacaktır" ifadelerini kullandı.

Giresun

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu mazbatasını aldı.

İl Seçim Kuruluna giden Bektaşoğlu, Seçim Kurulu Başkanı Şenol Demir'den mazbatasını teslim aldı.

Bektaşoğlu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mazbatasını alarak göreve resmen başladığını söyledi.

"Bugünden sonra Giresun halkının hizmetinde olacağım" diyen Bektaşoğlu, "Biz de hiçbir zaman ötekileştirme olmayacak. Beraberlik, birlik içerisinde olacağız. Değişik bir milletvekilliği yapmak istiyorum. Beni izlemeye devam edin. Giresun'a neler yapabilirizin çalışması içerisinde olacağım" şeklinde konuştu.

Balıkesir

Balıkesir'i TBMM'de temsil etme hakkını kazanan 8 milletvekilinden 6'sı mazbatalarını aldı.

AK Parti'den seçilen Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu'na mazbataları, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz tarafından teslim edildi.

Poyrazlı, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'de yemin ederek görevlerine başlayacaklarını ifade etti.

Kırcı da Meclis'te kadın milletvekili sayısının önceki dönemlere göre daha fazla olduğunu söyledi.

Seçim sürecinde çok güzel bir çalışma yaptıklarını anlatan Kırcı, "AK Parti dışında hiçbir partinin kadın milletvekili adayı yoktu. Bizde güçlü kadın adaylar vardı. Diğer kadın adaylarımızla çok güzel bir seçim dönemi yürüttük ama tek kadın vekil olarak ben seçildim. Tabii tüm Balıkesir kadınını, tüm Türk kadınını temsil ediyoruz. Hiçbir parti ayırmaksızın tüm kadınlarımızı temsil etmek için Ankara'da görev yapacağım" diye konuştu.

Aydınlıoğlu ise yoğun geçen seçim döneminde kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

CHP'den seçilen Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça da mazbatalarını Yılmaz'dan aldı.

Tokat

AK Parti'den Tokat Milletvekili seçilen Coşkun Çakır'a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Arzu Yiğitsoy verdi.

Yiğitsoy, Ankara'dan bulunan milletvekili Celil Göçer'in mazbatasını AK Parti İl Başkanı Metin Polat'a, Fatma Gaye Güler'in mazbatasını ise Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na takdim etti.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, güvenlik ve esenlik içerisinde bir seçim geçirdiklerini söyledi.

Bunun demokrasi sınavı olduğunu belirten Çakır, "Bunu kullanmak gerekir, övünmek gerekir diye düşünüyorum. Tokat'ta pürüzsüz bir seçim geçirdiniz. Ben sizi kutluyorum" dedi.

Tunceli

Tunceli'de de HDP'den milletvekili seçilen Alican Önlü ve Edibe Şahin mazbatalarını aldı.

Adliye Sarayı'nda Alican Önlü'ye mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Dr. Mert Gümüşay, Edibe Şahin'e ise İl Seçim Kurulu Üyesi Feyza Altınkaya verdi.

Önlü, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Artık bu saatten sonra bir siyasi partinin, bir düşüncenin temsilcileri değil Türkiye ve bütün halkların temsilcileri olarak mücadele yürüteceğiz" diye konuştu.

Tunceli'nin cumhuriyet tarihindeki ilk kadın milletvekili olan Edibe Şahin ise toplumsal barışın sağlanması için mücadele yürüteceklerini belirterek, "Buradan toplumsal barışın sağlanmasında aktif bir mücadelenin yürütücüsü olacağımın sözünü veriyorum. Dersim olarak Türkiye'nin bir parçasıyız. Türkiye'nin beklentileri aynı zamanda Dersim'in de beklentileridir. Geçmişten bugüne barışın sağlanması, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir Dersim ve Türkiye hayalimiz var. HDP olarak bu umudu büyüttük. Biz de bu umudun bir neferi olacağız" açıklamasında bulundu.

Nevşehir

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk'ün, Adliye Sarayı'nda, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sabahattin Sarıdoğan'dan mazbatalarını aldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Politika

Abdullah Zeydan Ak Parti Giresun Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title