Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, kamu düzeninin sağlanması için operasyonların sürmesi gerektiğini belirterek, "Bunlar Çözüm Süreci'nin karşılığı değildir. Yani onlar da sürecek ama bir gün eğer tekrar silah bırakma konusunda inandırıcı şekilde kesin olarak o iradeyi ortaya koyarlarsa tabii ki o tür çalışmalar başlar" dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. Dönem Parlamentosu'nda kayıt işlemleri sürüyor.

Kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, 5 aylık bir aradan sonra tekrar istikrarlı ve rahat bir dönemin başladığını söyledi.

AK Parti'nin 3 ay içinde hayata geçireceği konuların seçim vaatleri olduğunu ifade eden Atalay, bunun üzerinde çalışıldığını belirtti.

Parlamentoda 25. Dönem'in çok kısa sürdüğünü, 24. Dönem'in de partiler arası uyum açısından istedikleri gibi olmadığını dile getiren Atalay, 26. Dönem'de daha iyi bir diyaloğun olmasını temenni etti. Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlarla görüşeceğini açıkladığını hatırlatarak, "İnşallah o başlangıç olur. En önceliklilerinden birisi anayasa olacak. İyi bir diyalog ortamı sağlanır ve ülkemizin ihtiyacı olan anayasal ve yasal düzenlemeler kolaylıkla yapılır. O uyumu, birlikteliği önemli görüyorum" diye konuştu.

"Operasyonlar sürmeli"

Atalay, gazetecilerin "HDP cephesinden 'Çözüm Süreci artık buzdolabından çıkarılmalı' yönünde açıklamalar var, nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Zaten buzdolabında demek, tekrar bir gün çıkabilir demek. Dolayısıyla o anlam içinde saklı ama öncelikli konu ülkemizin her köşesinin güvenliğidir. Yani güvenlik ve kamu düzeni tam anlamıyla sağlanmalı. Onun için bu çalışmalar, operasyonlar sürmeli bütün terör örgütlerine karşı. Sadece PKK değil şu günlerde DAEŞ'e dönük operasyonlar sürüyor. Bunlar Çözüm Süreci'nin karşılığı değildir. Yani onlar da sürecek ama bir gün eğer tekrar silahı bırakma konusunda inandırıcı şekilde kesin olarak o iradeyi ortaya koyarlarsa tabii ki o tür çalışmalar başlar. Zaten AK Parti'nin seçim beyannamesinde de var. Hükümet programında da bunlar olacak."

"Acil eylem planında bu var mı" sorusu üzerine Atalay, "Acil eylem planı biraz daha idari ve yasal tasarrufları getiriyor. Daha pratik, sosyal kesimlere verilen taahhütleri ve önemli tasarıları getiriyor. Bunun acil eylem planı içinde olması zaten gerekmiyor ama ülkemizin en önemli konularından birisidir. O güveni ve inandırıcılığı vermeleri lazım. O epey kaybedildi şu anda. Onun tekrar verilmesi durumunda o buzdolabından her zaman çıkabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ise kayıt işlemlerinin ardından personele ve çalışanlara Atatürk'ün Nutku'nu dağıttı.

Kaynak: AA / Politika

Beşir Atalay Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title