Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Her halükarda üniversiteler için de bir koordinasyon kurumuna ihtiyaç olacaktır. Ama bu, bugünkü yapısıyla YÖK olmaz" dedi.

Avcı, TBMM'deki kayıt işlemine AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile birlikte geldi.

Seçim sonuçlarının ülkeye ve Eskişehir'e hayırlı olmasını dileyen Avcı, "Yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımı özellikle tebrik ediyorum. Sağlık, esenlik, istikrar içinde memlekete hizmet etme imkanını bulduğumuz için de gerçekten sevinçliyiz" ifadesini kullandı.

"Yeni dönemde de sizi bakan olarak görebilecek miyiz?" sorusuna Avcı, şu yanıtı verdi:

"Bu soruya herhalde benim cevap vermemi beklemiyorsunuz. Allah hayırlı hizmetlere vesile etsin inşallah. Önemli olan, memleketin kendi içinde tutarlı, istikrarlı, dirayetli bir hükümete sahip olmasıydı. Çok şükür 1 Kasım seçimleriyle millet sandıkta hükümeti kurdu. Dolayısıyla, inşallah 4 yıllık bir istikrar dönemiyle Türkiye bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara gelme imkanı bulacak. Eğitimde de zaten iyi bir mesafe alındı. Cumhuriyet döneminin, bütün göstergeler bakımından en başarılı 13 yılını geride bıraktık, özellikle eğitim alanında. Bütün göstergelerde, yani öğretmen sayımızda, derslik sayımızda, altyapıda, müfredat yenileştirmelerinde. Dolayısıyla, inşallah önümüzdeki istikrar döneminde, öncelikle eğitimde çok daha ileri mesafeler alacağımızı ümit ediyorum."

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yaklaştığı anımsatılarak, öğretmenler için bir müjdesinin olup olmadığı sorulan Avcı, "Şimdiden Öğretmenler Günümüzü tebrik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Bizde öğretmenlerimize müjdelerin arkası kesilmez inşallah" diye konuştu.

"AK Parti'nin gündeminde, vakıf üniversitelerine kayyum yönetiminin atanmasının söz konusu olabileceği bir YÖK düzenlemesi gündemde var mı?" sorusu üzerine ise Avcı, "Seçim beyannamemizde zaten YÖK'le ilgili, yüksek öğrenimle ilgili düzenlemelerin ne olacağı çerçeve olarak belirlenmişti. Bu konuda bir çerçeve yasayla yüksek öğrenime yeniden biçim verileceği seçim beyannamemizde de var. Dolayısıyla o beyanname çerçevesinde inşallah önümüzdeki dönemde yüksek öğrenimimiz de daha sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olacak" açıklamasında bulundu.

Avcı, YÖK'ün kaldırılmasına yönelik bir düşüncenin olup olmadığı sorusu üzerine de şunları kaydetti:

"Yani her halükarda üniversiteler için de bir koordinasyon kurumuna ihtiyaç olacaktır. Ama bu, bugünkü yapısıyla YÖK olmaz. Farklı bir düzenlemeyle geldiğimiz noktayı da dikkate alan bir düzenlemeyle, seçim beyannamemizde de vurgulanan biçimiyle, bir çerçeve yasayla bu konu, mevcut YÖK'ün birikimi, deneyimleri de hesaba katılarak, onlar da ihmal edilmeden bir düzenleme yapılacaktı. Zaten biliyorsunuz, YÖK öteden beri 27 üniversiteye göre kurulmuş bir yapıydı. Şimdi hem sayı olarak, hem nitelik olarak üniversitelerimiz çok farklılaştı, sayı olarak 200'e yaklaştı. Ayrıca o dönemde söz konusu olmayan vakıf üniversiteleri ve özel üniversiteler de gündeme gelince YÖK'ün 27 üniversiteye göre tasarlanmış olan mimarisi artık bunu karşılayamaz hale geldi. Bunu YÖK'te değişik dönemlerde görev yapan arkadaşlarımız da bugün işbaşında olan arkadaşlarımız da söylüyorlar. Dolayısıyla bu geçen sürede kazanılmış olan deneyim dikkate alınarak, yüksek öğrenimimize yeni bir veçhe kazandıracak düzenlemeler yapılacak inşallah."

Öte yandan kayıt işlemini yaptıran AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, eşinin de eski milletvekili olmasının hatırlatılması üzerine, kendisinin, AK Parti kurulmadan önceki süreçlerde erdemliler hareketiyle siyasete başladığını anımsattı.

Ramazanoğlu, "Partimiz kuruldu. İki dönem MKYK'da görev yaptım. 7 yıl Sayın Başbakanımızın danışmanlığını yaptım. Aktif siyasetin içindeydim. Ama başörtüsünden dolayı seçilemiyordum. İlk defa başörtüsünden dolayı seçilebilir hale geldiğim için bir kadın olarak, AK Parti kurucusu olarak şu anda Meclis'teyim" ifadesini kullandı.

CHP'li Ertem'in rozetini üçüzleri taktı

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem'e ise rozetini üçüz çocukları olan Egemen, Arda, Baran ile ağabeyleri Berke taktı.

Kayıt işlemlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertem, 25. Dönem'in çok kısa sürdüğünü ve çok iş yapamadıklarını söyledi. "CHP'de olağanüstü kurultay tartışması var sizin görüşünüz nedir?" sorusunu yanıtlayan Ertem, "Ben olağanüstü kurultayın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasındayız. Kendisi çok başarılı işlere imza atmıştır. Ben kendisini çok başarılı buluyorum. Kılıçdaroğlu'nun yanındayım" dedi.

Bugün kayıt yaptıran 49 milletvekiliyle birlikte kayıt işlemlerini tamamlayan milletvekili sayısı 333 oldu.

Kaynak: AA / Politika

Birol Ertem Eskişehir Nabi Avcı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title