Haberler

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta liderleri davet edebileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Görüşsün, doğrusu odur.

MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta liderleri davet edebileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Görüşsün, doğrusu odur. Cumhurbaşkanı herhalde sınırlarına çekildi. Görüşmeden ne çıkarsa 'ülkemize hayırlı olsun' diyeceğiz" dedi.

TBMM'de 25. dönem milletvekillerinin kayıt yaptırma işlemleri sürüyor.

MHP'nin milletvekilleri Alparslan Ahmet Dursun, Celal Dağgez, Ertuğrul Tolga Orhan, Kamil Aydın kayıt yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, güzel bir seçim dönemi geçirildiğini ifade ederek, Cuma günü mazbatasını aldığını belirtti.

Seçimlerin ülke ve millet için hayırlara vesile olacağını düşündüğünü ifade eden Dursun, "İnşallah önümüzdeki günlerde TBMM çıkan sonucu iyi bir şekilde değerlendirip ülkemizin geleceği açısından önemli işlere imza atacağını düşünüyorum" dedi.

MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez koalisyon tartışmalarına ilişkin soruya, "Kurullarımızda görüşülüyor. Dün zaten toplantı yaptık. İlerleyen zamanda Genel Merkezimiz açıklama yapacak" yanıtını verdi.

"MHP koalisyona girmeli mi?" sorusuna Dağgez, "Onu görüşecekler. Tartışacağız, tartışmamız devam ediyor" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta liderleri davet edebileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Dağgez, "Görüşsün, doğrusu odur. Cumhurbaşkanı herhalde sınırlarına çekildi. Görüşmeden ne çıkarsa 'ülkemize hayırlı olsun' diyeceğiz" diye konuştu.

Dağgez, MHP'nin Sivas'tan 13, 14 yıldır milletvekili çıkaramadığını belirterek, Sivaslılara teşekkür etti.

"Olabilir, demokrasinin gereğidir"

MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan da koalisyon tartışmalarına ilişkin soru üzerine, bu konuda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifadelerinin net olduğunun altını çizerek, "Genel Başkan yardımcılarımız da bu konuda defaatle açıklama yaptılar. Şu anda biz süreci izleyeceğiz, göreceğiz ve buna göre söyleyeceğiz, düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Ama tercihen bizi, halkın da teveccühü herhalde bu noktada ana muhalefet olarak görmek istiyor. Şu anda düşüncelerimiz bu noktada" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının yinelenmesi üzerine Orhan, "Olabilir, demokrasinin gereğidir. Görüşmeler olabilir, bunlar normal şeyler" karşılığını verdi.

Orhan, ilk kez milletvekili seçildiğini ve heyecanlı olduğunu belirtti.

"Böyle bir tablo bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine Orhan, "Tabii sürpriz oldu, 'olmadı' desek yalan olur. Özellikle malum partinin bu kadar oy alması. Ama biz de başarıyla bu seçimlerden çıktık, gurur duyuyoruz. İnşallah ileriki dönemlerde daha güzel şeyler olacak" dedi.

"Genel Başkanımız gerekli cevabı verir"

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, gönlünden geçen hükümet modellerine ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Dün partimizin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı vardı. Ben 3. dönem Merkez Yönetim Kurulu üyesiyim. Dolayısıyla bu tür tahminleri bireysel tahminler şeklinde değil, biz parti kurullarımızda ilgili heyetlerimizle tartışıyoruz, konuşuyoruz. Dün buna benzer bir görüşme yaptık. Genel Başkanımız ihtiyaç duyduğu, hasıl olduğu dönemde tekrar biraraya geleceğiz ve son şeklini vereceğiz. Kararımız neyse hep birlikte heyet olarak Genel Başkanımızın başkanlığında toplanıp vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının anımsatılarak, "MHP saraya gider mi?" sorusu üzerine Aydın, "O konuda ben bir  şey söyleyemem Genel Başkanımız gerekli cevabı verir. Ama TBMM'de grubu bulunan partilerin liderleri noktasında Genel Başkanımızın müthiş  devlet ricaline olan bağlılığı, saygısı hepinizin malumudur. Dolayısıyla o gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Dursun, Dağgez, Orhan, Aydın ve MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ile birlikte kayıt yaptıran milletvekili sayısı 41 oldu.

Kaynak: AA / Politika

Ertuğrul Tolga Orhan Recep Tayyip Erdoğan Celal Dağgez Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title