Haberler

Milletvekiliği Genel Seçimleri Ardından

CHP Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, "Biz yola çıkarken en az 3 veya 4 milletvekili çıkartmayı hedefliyorduk" dedi.

CHP Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, "Biz yola çıkarken en az 3 veya 4 milletvekili çıkartmayı hedefliyorduk" dedi.

Soylu ve 7 Haziran milletvekilliği seçimlerinde Samsun Milletvekili seçilen Kemal Zeybek ile Hayati Tekin parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Soylu, seçimlerde CHP'nin vaatlerini halka anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Halkın iradesinin CHP'yi Samsun'da ikinci parti yaptığını hatırlatan Soylu, "Fakat biz yola çıkarken en az 3 veya 4 milletvekili çıkartmayı hedefliyorduk. Son güne kadar umudumuz vardı.  Aldığımız oy 3'üncü milletvekili çıkartmaya yetmedi. Karşımızda iktidarın tüm nimetlerini kullanan bir parti vardı, biz partimizin ve adaylarımızın imkanlarıyla çalıştık. Umut ediyorum bundan sonraki seçimlerde daha yüksek oy oranıyla Samsun'da birinci parti olacağız" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, seçimde CHP'nin politikasını halka anlatmaya çalıştıklarını ancak istedikleri neticeyi alamadıklarını ifade ederek, "İstediğimiz neticeyi alamadığımızı düşünüyorum, çünkü biz en az 3 milletvekili çıkartacağımıza inanıyorduk. Şahsen ben seçim gecesi sevinemedim, mutlu olamadım, mutluluğumuz kursağımızda kaldı" şeklinde konuştu.

Meclise 4 partinin girdiğini ve hiçbir partinin tek başına hükümet kurmayacağına dikkati çeken Zeybek, herhangi bir koalisyonda CHP'nin görev alacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin de, CHP'nin Samsun'da başarılı olmadığı gibi başarısız da olmadığını vurguladı.

2011 seçimlerine oranla 7 Haziran'daki seçimlerde Samsun'da oy oranını CHP'nin bir kaç puan yukarı çektiğine işaret eden Tekin, "CHP açısından değerlendirirsek netice bize geleceğe dönük ümit vermektedir. Biz en az 3 veya 4 milletvekili bekliyorduk ama biz demek ki kendimizi tam olarak anlatamadık. Gelecek seçimlerde açığımızı kapatarak daha iyi sonuç alacağımıza inanıyorum" ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Namık Kemal Zeybek Hayati Tekin Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title